• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Каракачанов: Нормално е някой да прескочи оградата, но основната ѝ цел е изпълнена

Каракачанов: Нормално е някой да прескочи оградата, но основната ѝ цел е изпълнена

/КРОСС/ „Целта на оградното съоръжение - да спира масовото нахлуване на бежанци в България, е изпълнена". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Тази сутрин" по БТВ.

Коментарът му бе във връзка с филма на Елена Йончева „Граница", в който тя разкри проблеми в оградата по границата с Турция, показа как мигранти прескачат със стълба и разкри схема за техния трафик.

По повод филма Каракачанов обаче нападна Йончева и обяви, че тя не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация. Той изрази възмущение от факта, че Йончева и екипът, с който е заснела филма, не са предприели нищо да върнат прескачащите оградата обратно в Турция.

По думите му: „Нормално е някъде, някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, но главната цел на оградата е изпълнена - а именно да спира масовото нахлуване на бежанци в България".

Според военния министър е необходимо по-голямо насищането на оградата с патрули, които да са по-плътно разположени и могат да реагират по-бързо. Той уточни, че такива в момента има, но не са достатъчно. Каракачанов отбеляза още, че в някои от участъците камерите наистина не работят, но обясни, че това се дължи на факта, че видеонаблюдението е правено преди три години и не е сменяно.

Като друг проблем той отчете човешкия фактор. 

„Колкото и хора да наситим, ако няма система на контрол винаги ще има такива, които ще се изкушат да приберат едни пари и да съдействат на нелегални мигранти. Подобни случаи има, но има и не малко разкрити", коментира министърът на отбраната.

„Фактът е, че заградителното съоръжение по българо-турската граница спря това, което се случваше само преди година и половина на гръцко-македонската граница, македоно-сръбската граница и от там - до Австрия - тълпи от десетки хиляди хора", посочи още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не бе, достатъчно е да разберат, че преминават в друга държава и ЕС. Така че и една сигнална лента, с каквито ограждат местопрестъпленията върши работа. Така че нямаше нужда да усвоявате ония грешни милиони - така и така не свършихте нищо...

16.11.2017 12:39:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.