• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Легендарният италиански тенор Никола Мартинучи с концерт в зала „България“

Легендарният италиански тенор Никола Мартинучи с концерт в зала „България“

/КРОСС/ На 3 ноември легендата на италианската опера Никола Мартинучи ще излезе на сцената на зала „България“, за да представи репертоар с най-популярните тенорови арии. Даровитото сопрано Син Уан ще е част от концерта на големия артист със Софийската филхармония. Богатата програма включва произведения на Верди, Пучини, Гуно, Росини,Моцарт, Щраус и др. Италианското присъствие на сцената се подсилва от диригента Маурицио Барбачини.

Никола Мартинучи е роден в Таранто, Италия. Започва да пее, когато е на 20 години, а голямото признание за него идва през 1983 година в театър Ла Скала, където се появява в ролята на Манрико (оп. “Травиата”). Участията му на престижната миланска сцена продължават, а Мартинучи успешно се превъплъщава в най-любимите образи, изпълнявани от тенори. В историята на операта ще остане дебютът му в Метрополитън опера, Ню Йорк, където си партнира с Гена Димитрова в “Турандот”. През последните години Никола Мартинучи е насочил енергията си предимно към преподавателската си дейност, като постоянното му местожителство е Милано.

Китайското колоратурно сопрано Син Уан е другият солист в събитието. Първите признания за таланта на младата изпълнителка са в родината й, където печели редици конкурси, следва първо място на Международния оперен конкурс в Хонг Конг, през 2013 е втора на 5-ия международен конкурс “Giovani Musicist” (първото остава незаето), в Тревизо Италия. В момента Син Уан живее в Австрия, солист е на Виенска филхармония, а от 2016 година следва магистърска програма „Опера“.

Маурицио Барбачини е един от най-ценените оперни диригенти в света. Преди да застане пред диригентския пулт, той е имал успешна кариера на певец и като такъв е участвал в ролята на Гастон във филма на Франко Зафирели “Травиата”. През годините Барбачини се е появявал на сцените на най-големите оперни театри – Баварската опера, Театро Верди в Триест, Парижката опера, Метрополитън опера в Ню Йорк, Нов национален театър в Токио, Виенската опера и др. Заемал е позициите главен диригент във Финландската национална опера, главен гост-диригент в операта в Стокхолм и главен диригент в Оперна компания – Филаделфия.

Концертът с участието на тримата забележителни музиканти ще се състои на 3 ноември в зала „България“, а билетите за него са на цени от 25 до 50 лв. и са налични на касата на залата, ивентим и епейго.

 

             *Легендарният италиански тенор Никола Мартинучи ще замени гостуването на грузинския бас Паата Бурчуладзе. От мениджмънта на Бурчуладзе информират, че певецът е възпрепятстван, а причините са лични и неотложни. Билетите важат без презаверка. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.