• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Нинова: Управляващите да си носят отговорността, че имитират борба с корупцията

Нинова: Управляващите да си носят отговорността, че имитират борба с корупцията

/КРОСС/ "На днешното заседание на КСНС паднаха маските и се видя кой за какво се бори". Това каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на тема "Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".

"Президентът предложи в общата декларация текст, който казва, че се създава единен независим нов орган, който да се занимава с разследване на корупционни престъпления. Това предложение събра два гласа за - моят и този на държавния глава, и 12 против. Т.е. такъв орган явно няма да има.
Президентът да има взаимен баланс на институциите, когато се назначава новият антикорупционен орган. Този текст също събра два гласа за - моят и този на държавния глава, и 12 против. Оттук нататък отговорността е на мнозинството. Нов единен орган очевидно няма да има", заяви Нинова.

"Ние ще продължим да защитаваме проекта си в парламента, но от това, което видях днес, ми се струва, че нещата са предопределени. Управляващите да си носят отговорността за това, че имитират борба с корупцията и че това няма да доведе до никакъв резултат", подчерта лидерът на червените.

Тя посочи, че случаят с арестувания за изнудване брат на депутата Георги Стоилов ще бъде обсъден от парламентарната група на левицата. "Няма да избягаме от този въпрос", подчерта Корнелия Нинова.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КУрни, ти най-добре знаеш какво са наредили монтерейците. Затова се и дръпна, след като беше набрала инерция. Реално, ако не ти бяха наредили да се скриеш, ГеП и ДПС щяха да имат много по-малко гласове на изборите. Нека да си кажем нещата - ДПС, ГеП, ПатрЕоте и голяма част от БСП сте издънки на двата клана - лукановия и живковия. Все още се чудя, кой реши през 2001 г. да реанимира живковия клан и да налее страшно много пари и власт в тях. Отговорът може да се търси в Лондонското сити, вероятно. Въпросът е, че на българите е отредена ужасна съдба - българско холокост. Евреите да не се обиждат, защото по-голям геноцид никой не е виждал, както този срещу българите. До 5 години тук всичко е приключило.

17.10.2017 20:31:04

Анонимен

Президентът трябва да се научи да общува с народа, без да се допитва до партията, която го издигна. И да не се вслушва в своите съветници. Онези в парламента мълчат. За тях това не е важно. Може би Радев трябва да отиде в Брюксел и да каже, че имаме такъв проблем. Силно се съмнявам, че той иска. Партията, която го издигна също крадат. Дано Корнелия Нинова да му позволи да каже за проблема в Брюксел. Радев има няколко съпруги, една от които е тази прекрасна дама.

17.10.2017 20:28:45

Анонимен

Кафърската стрина пак си е въобразила че тя е спечелила изборите и управлява. А оня много бърза да се прави на голем политик, още му виси сополът, чак до чорапите му, зелените.

17.10.2017 20:24:54

Анонимен

Само един въпрос - ако дрогарят Резидент назначава шефа на антикорупционния орган, кой тогава ще контролира този същия орган? Така на практика се дават пълномощия на Резидента, каквито той НЕ ПРИТЕЖАВА по Конституция, следователно може да ползва този орган за разправа с политическите си противници. Нещо вони на опит за частично суспендиране на Конституцията и частична путинизация на България. Няма да мине, Курнелийо, няма.

17.10.2017 20:23:56

Анонимен

Братът на депутата Стоилов е дарил 450 лв. за предизборната кампания на БСП

17.10.2017 20:19:48

Анонимен

иска ми се др.Курнелия да разкаже за парите дарени от една руска фондация(дадени от Росатом)в седмицата преди изборите!Та дрОгарката да разкаже за "дарението" за което говорят и "враговете" и в Партията.Хубавото за нас обикновените хора е че ...руснаците и търсят сметката!И тогава др.Нинова да говори за корупция.

17.10.2017 20:16:29

Анонимен

ЕХ, КАКО ДРУГАРКЕ БЯХМЕ 200 ОСТАНАХМЕ ДВАМА

17.10.2017 20:14:40

Анонимен

иска ми се др.Курнелия да разкаже за парите дарени от една руска фондация(дадени от Росатом)в седмицата преди изборите!Та дрОгарката да разкаже за "дарението" за което говорят и "враговете" и в Партията.Хубавото за нас обикновените хора е че ...руснаците и търсят сметката!И тогава др.Нинова да говори за корупция.

17.10.2017 20:14:03

Анонимен

А ТЯ ДРУГАРКАТА ИМИТИРА ЧЕ ЩЕ СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА.

17.10.2017 20:13:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.