• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Малайзийският боинг свален със Су-25

Малайзийският боинг свален със Су-25

/КРОСС/ Малайзийският боинг вероятно е бил свален в Източна Украйна с ракета и оръдие на изтребител Су-25. Това съобщи в сряда New Straits Times, позовавайки се на експерти. Специалистите смятат, че изтребителят е изстрелял ракета "въздух-въздух" срещу самолета, а после го е "доубил" с изстрел от 30-милиметрово оръдие. Според тях така може да се обяснят повредите по лайнера и разпръсването на останките му. В тях има както окръглени отвори, които обикновено се получава от изстрел с оръдие, така и стреловидни разривни отвори от ракета.
"На някои снимки от местопроизшествието осколките от взрива съвпадат с онези, които оставя оръжие с дистанционно взривяване, а на други са по-точни и по-неразпиляни, като при стрелба от оръдие. Ние анализираме това", заяви експерт пред вестника.
Според версията е използвана ракета с топлинно самонасочваща се 3-килограмова бойна глава, която е попаднала в най-нагорещените места на самолета - двигателите му.
Тази версия отхвърля досега налагана теза за свалянето на самолета с ракета "Бук", защото според експертите в този случай от самолета нямало нищо да остане и не би имало нужда от "доубиващ изстрел" с оръдие.
Руската страна вече представи данни, че преди катастрофата на разстояние 3-5 километра от "Боинга" е летял украински боен самолет, най-вероятно СУ-25, който може да поразява цели на разстояние до 5 километра.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как не ви омръзна да лъжете ...................Дори и нашите военни признават че височината на която е летял самолета предполага единствено военно престъпление извършено от "опълченците"

13.08.2014 14:04:12

Анонимен

В този случай това е повече от "е".

09.08.2014 18:22:36

Анонимен

"Вероятно" не означава, че "е".

09.08.2014 10:29:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.