• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Неонатологията в УМБАЛ-Пловдив с благодарност към дарителите

Неонатологията в УМБАЛ-Пловдив с благодарност към дарителите

/КРОСС/ Водосвет за здраве и благополучие на екипа в Отделението по Неонатология в УМБАЛ-Пловдив отслужиха отец Теодосий и отец Петър в параклиса на болницата - „Св. Пантелеймон". В навечерието на големите християнски празници те осветиха хляб и червено вино, които бяха раздадени на пациентите и персонала. След службата двамата свещеници обиколиха отделението, за да благословят най-малките пациенти на болницата и техните родители.
Медиците отправиха благодарност към Бог, че в последната година им изпрати толкова щедри и човечни дарители, с тяхна помощ Неонатология разполага с високотехнологична медицинска апаратура и има възможността да прилага най-съвременно лечение.
Със съдействие на младежите, членове на Rotaract Club Plovdiv-Puldin, бе закупен билирубинометър, който по щадящ начин изследва кръвните показатели на новородените с жълтеница.
От фондацията на световноизвестната френска изпълнителка Силви Вартан подариха две реанимационни маси, а от Асоциацията на банките в България - висок клас кувьоз.
Благородните жестове започнаха преди година, когато отделението получи Pampers Preemie Protection - единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло.
Специална благотворителна инициатива организираха в помощ на отделението преподаватели и ученици от училище „Черноризец Храбър" в район „Тракия", към която се присъединиха и родители. Събраната сума бе връчена на ръководството.

След участие във форум, организиран от puls.bg - "Бременност и детско здраве", от фирма ИКЕА подариха обзаведен кът за кърмене и преповиване.
От преди около месец ръка на най-малките пациенти протегнаха възпитаниците на Езикова гимназия „Иван Вазов", които провеждат кампания за събиране на капачки и вече подариха средствата от първите предадени количества.
В момента отделението ни е пълно - грижим се за около 30 бебета, сред тях има 3 двойки близнаци, а всяка година лекуваме 1100-1200 бебета, посочи началникът д-р Диана Аргирова. Тя отбеляза, че голяма част от малките пациенти идват от всички общини в Пловдивска област, от региона на Смолян и Кърджали. Постъпват недоносени деца, но и значителен брой от новородените, на които медиците помагат да преодолеят редица проблеми. „Изключително благодарни сме на всички спомоществователи, дори и тези, които не споменаваме, защото без тяхната подкрепа качеството на живот на тези деца няма да е същото, заяви д-р Аргирова. - Нека отбележа, че в кореспонденцията с Франция безкористно ни помага пловдивската преводачка Петя Пейчева."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.