• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атентаторът от Барселона може би е убил още един човек при бягството си

Атентаторът от Барселона може би е убил още един човек при бягството си

/КРОСС/ Жертвите на атентатора от Барселона може би са 14, а не 13. Това съэобщава каталунският „Ел Периодико", като се позовава на източници от местната полиция.

Основният заподозрян за атентата на „Ла Рамбла", при който бял бус се вряза в пешеходци е 22-годишният Юнес Абуякуб (на снимката). При неговата атака загинаха 13 души, а още около 50 все още са в болница.

Извън тези, които се борят за живота си в болница, може би обаче има и още една жертва на младия мароканец. Това е 35-годишен мъж, който е открит мъртъв, вследствие на прободни рани, недалеч от мястото на атентата. Основната хипотеза, по която работят е, че при опита си за бягство е отвлякъл въпросния мъж заедно с управлявания от него „Форд Фокус", след което го е убил.

Въпросният автомобил рани полицай, заради което беше открит огън срещу шофьора. Последвалата експертиза обаче показа, че шофьорът не е починал от огнестрелните рани, а вече е бил намушкан. Разследващите вече са събрали ДНК материали от автомобила и чакат резултатите, за да разберат дали Абуякуб наистина е бил в него и е извършил още едно убийство.

Той е и единственият от терористичната си клетка, който още не е открит. Превърна се в най-търсения човек в Европа, а днес полицията претърси за пореден път дома му в Рипой.

Майка му пък излезе пред медиите и го призова да се предаде.

Независимо от версията, че е загинал, все още се издирва и местен имам, за когото се смята, че е радикализирал младежите, членове на терористичната клетка.

Бяха открити и 120 газови бутилки в къща в градчето Алканар, за където се смята, че е била щаб-квартирата на терористичната клетка. Предполага се, че е имало план да бъдат използвани за една или повече атаки. По-рано през деня се прокрадна и теорията, че терористите първоначално са искали да нападнат поне три цели в Барселона.

На 200 метра от тази сгрда преди няколко дни пък газова експлозия затри друга къща, като от полицията вярват, че взривът е станала погрешка и във въпросната постройка са се помещавали джихадистите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.