• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Британски следователи са в София, проучват връзката между отравянето на Скрипал и Гебрев

Британски следователи са в София, проучват връзката между отравянето на Скрипал и Гебрев

/КРОСС/ Екип от британски следователи е в България, за да проучи дали подозренията за отравянето на местен търговец на оръжие през 2015 г. има връзка с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му миналата година в Солсбъри, пише британският вестник Гардиан.

„Има британски екип тук", е заявил в интервю за изданието българският премиер Бойко Борисов. "Те провеждат съвместно разследване с българските правоприлагащи органи", е казал Борисов.

Разследващият сайт Bellingcat. обяви днес, че е идентифицирал истинската самоличност на третия заподозрян за отравянето на Скрипал и дъщеря му - Денис Сергеев, високопоставен агент от руското военно разузнаване.

Миналата седмица Bellingcat разкри, че руски офицер на ГРУ (руското военно разузнаване), който е бил в Обединеното кралство по време на отравянето на бившия руски агент Скрипал през март 2018 г., е пристигнал в България само няколко дни преди бизнесменът Емил Гебрев и синът му да бъдат отровени с неидентифицирано вещество.

Кой е Емилиян Гебрев

"Bellingcat сега е в състояние да разкрие истинската самоличност и биография на този офицер от ГРУ, който е действал на международно ниво с фалшивата самоличност Сергей Вячеславович Федотов. В действителност това лице е Денис Вячеславович Сергеев, високопоставен офицер от ГРУ, дипломирал се във Военно-дипломатическата академия на Русия", пише изданието.

Денис Сергеев е роден в Ушарал, тогава съветски Казахстан, близо до границата с Китай, през 1973 г. От 2000 г. е в Москва, където учи във Военно-дипломатическа академия. Сайтът няма точна информация, но предполага, че Сергеев е полковник или генерал-майор.През 2010 г. получава втората си самоличност Сергей Вячеславович Федотов. В периода 2012 - 2018 г. под това име пътува до Прага, Милано, Женева, Париж, Белград, Бургас, София, Истанбул, Барселона. Повече от четири пъти е бил в Лондон. Две от пътуванията му до Лондон са били малко преди и след референдума за Брекзит.Изданието съобщава, че следващата седмица ще изнесе подробности как са идентифицирали Сергеев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хибриди в действие.

15.02.2019 10:08:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.