• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за аеромобила си

Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за аеромобила си

/КРОСС/Не са малко компаниите които работят по темата аеромобил, но като че ли холандската компания PAL-V International B.V. ще е първата която ще успее да стартира продажбите си към клиенти. Своя аеромобил, който по инжинерната терминология спада към катогорията автожир /работещ във въздуха на вертолетен принцип/, холандицте разработват от 18 години насам и вчера успяха да обявят цената й и да стартират приемането на поръчки.

Естествено, притежанието на модела на PAL-V Liberty Sport няма да е евтино - базовият вариант на машината струва 299 000 евро, а по-оборудваното изпълнение Pioneer Edition 499 000 евро. В момента компанията приема аванс по всяка поръчка в размер на 2500 евро. Серийното производство е планирано за старт в края на годината, а предаването на първите машини на клиентите ще става след есента на 2018-а.

PAL-V Liberty е двуместен, двумоторен автожир (жироплан, жирокоптър), приспособен за каране по нормални пътища. В наземния си вид машината е колкото компактен кросовър на габарити - дължина 4 м, ширина 2 м, височина 1,7 м. По-малкият двигател с мощност 100 к.с. Rotax позволява на машината да развива скорост на пътя до 160 км/ч и да се ускорява от място до 100 км/ч за под 9 секунди. Теглото на Liberty е едва 664 кг, а максималното му полетно тегло е 910 кг.

За полетния режим отговаря вторият, по-мощен двигател, също на Rotax, с мощност от 200 к.с. Той осигурява максимална скорост на летене от 160 км/ч, но препоръчителната крейсерска скорост във въздуха е 140 км/ч. Далечината на полета с едно зареждане е 400-500 км, максималната височина 3500 м. Преминаването на машината от наземен в полетен режим на движение отнема от 5 до 10 минути, за излитане е необходима равна площадка с размери 200 × 20 м. За кацането е достатъчно свободно разстояние от едва 30 м.

Производителят подчертава, че конструкцията е такава, че дори да се счупи по време на полет моторът, PAL-V Liberty няма да падне като камък на земята, а ще планира акуратно в режим на авторотация. За управлението на новия аеромобил са необходими едновременно шофьорска книжка и летателен лиценз.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.