• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Павлина Панова: Командироването е начин за кадруване в съдебната система

Павлина Панова: Командироването е начин за кадруване в съдебната система

/КРОСС/ Никой административен ръководител в съдебната система не се е радвал на подкрепата, на която се радва Павлина Панова, призна тя в интервю за ВTV. 

Конкурентът й за председателското място във Върховния касационен съд Лозан Панов отказа двамата да гостуват заедно в „Тази сутрин".

От Висшия съдебен съвет ни предложиха общи медийни изяви. Вчера в друга телевизия се появихме заедно и това беше единствената ни съвместна изява", коментира Панова. По думите й Панов очевидно той следва своя стратегия за медийни изяви.

Общо над 70 съдии подкрепиха кандидатурата на Панова за председател на ВКС. Подкрепата бе изразена с открито писмо до ВСС. В четвъртък ще стане ясно кой ще заеме поста.

Изборът на председател на Върховния касационен съд е публична процедура и затова не смятам, че подкрепата на 70 магистрати за мен може да бъде оценена като натиск, заяви Панова.

„С времето прагматизмът на съдия Панов от началния етап на номинациите леко се потисна", заяви Панова в коментар на тезата за избор, предопределен в полза на Лозан Панов.

Панова заяви, че процедурата върви коректно и в руслото на нормалния дебат.

„Командироването е начин за кадруване и за избягване на конкурсите в съдебната система", отбеляза Панова и добави, че това става само с решение на административните ръководители на съда.

„Това зависи от морала на съответния ръководител", заяви Панова в коментар на въпрос за бранещите председателката на СГС Владимира Янева командировани съдии.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.