• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Калоян Паргов: БСП трябва да скъса с двойнствеността

Калоян Паргов: БСП трябва да скъса с двойнствеността

/КРОСС/„БСП трябва да скъса с двойнствеността". Това каза лидерът на БСП София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria On Air. Той е категоричен, че вече е дошло времето партията да спре да работи основно с лозунги, когато става въпрос за обсъждане на платформи и програми. „Всеки от нас, излизайки навън, след поредното ни партийно заседание, вижда различна реалност, коментира той. - Нашите платформи трябва да станат по-разбираеми и достъпни за хората, за избирателите ни. Езикът ни трябва да се промени. Има и още нещо - досега се люшкахме между това дали сме социалдемократическа или социалистическа партия. В началото на годината съвсем ясно заявихме, че се позиционираме в лявото пространство. Държим твърдо на левите политики!".
Калоян Паргов добави, че оттук-нататък БСП няма как да участва във взимането на десни решения и даде пример с плоския данък, наложен от ляво правителство. „В крайна сметка, плоският данък за времето, в което беше наложен, имаше положителен ефект върху икономиката, обясни той. - Основният проблем на България след 25 години е липсата на икономика. Разрухата започна през 1990-а. Тогава беше унищожено производството, започна разпадът на системите за сигурност, а резултатът в тази сфера е днешното състояние на МВР. Всички очаквахме ЕС и НАТО да бъдат панацеята, която ще ни излекува от хроничните ни проблеми. Влизайки в ЕС през 2007 година нито едно правителство, включително и нашето, не показа какви са относителните предимства за нас в този съюз. Затова сега повечето държави от ЕС разчитат на произвоство, което да им донесе растеж, по-високи доходи, заплати, пенсии, а ние се уповаваме на европейските фондове".
Каузата на БСП оттук-нататък ще бъде борбата с бедността, заяви Калоян Паргов. „Това ще бъде наша основна политика, която ще отстояваме не само в рамките на местната власт. Ще я видите и в нашите конкретни предложения за Бюджет 2016. Другата ни кауза е да отстояваме демократичните устои на държавата.", категоричен бе Паргов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.