• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

За каквото и да ви говорят, става дума за "тук има едни пари". Десетки милиони

За каквото и да ви говорят, става дума за "тук има едни пари". Десетки милиони

/КРОСС/ Кадрили:
УВОЛНЕНИЕТО, ОТМЯНАТА НА УВОЛНЕНИЕТО И ГОЛЕМИЯ БАЛАНС
За каквото и да ви говорят, става дума за "тук има едни пари". Десетки милиони.

Както знаете, онзи ден Лиляна Павлова изхвърли от поста му шефа на НДК, бивш политик и бизнесмен Мирослав Боршош. Само след 22 часа - вчера, Бойко Борисов го възстанови. Днес правителството ще отнеме НДК от "Лилито" и ще го предаде на подчинение при културния министър.

Клюката ще спретне, че бившият лидер на младежкото СДС е недосегаем, понеже е дал началото на политическата кариера на премиера като член на инициативния комитет, издигнал Борисов навремето за кмет на София.

И ще си остане клюка - т.е. невярна информация. В политиката няма нито приятелства до гроб, както се казва, нито признателност или благодарност.

Причините са другаде.

Защото с отстраняването на Боршош Лиляна Павлова наруши крехкия баланс на на властово-олигархичните групировки в управлението. Затова реакцията на Борисов беше така светкавична.

Ето ви един пример от многото за "баланса": досегашният председател на Съвета на директорите Борислав Велков. Той е син на БСП депутата Славчо Велков. Друг пример - в битието си на бизнесмен Мирослав Боршош нееднократно е имам сделки с дялове на търговски дружества, търгувани с фирми на Пеевски.

Междувременно в скандала почти не става дума за онова, което се случва в НДК. Още през 2015 г. Томислав Дончев като вицепремиер иска обяснения за набъбващите разходи. За онази година загубата на ДНК е 9.2 млн. лева, за 2016 - 8,6 млн. лв. За първите месеци на тази година е над 3 млн.

Първата обществена поръчка за ремонта на НДК заради европредседателството ни беше прекратена поради допуснати нередности. Последва нова за 17 млн. лева. Тя е проверявана от прокуратурата заради съмнения за нецелесъобразно изразходване на средствата.

В началото на този месец бяха отпуснати нови 28 млн. Така сумата достигна 45 млн. (+ 15 млн. за пространството и градинката около НДК). Тепърва ще се дават още и още пари.

Преустройствата се вършат без разрешение за строеж, а целият ремонт е инвеститорски контрол. И т.н., и т.н.
Въобще "тук (НДК) има едни пари". Много и много десетки милиони. Светкавичния кадрил с уволнение и възстановяване показа как е договорено "усвояването им"

Източник: Григор Лилов, Фейсбук 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.