• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Париж остава в топ 3 на предпочитаните дестинации в света

Париж остава в топ 3 на предпочитаните дестинации в света

/КРОСС/ Mastercard дава уникална възможност за две български семейства да посетят Париж и да отпразнуват 25-ата годишнина на Дисниленд

За поредна година Париж е сред топ дестинациите, които пътуващи от цял свят посещават по работа или за екскурзия. Според Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard, Париж е втората най-предпочитана дестинация в Европа и трета в света по брой на пристигнали в града от общо 132 града в изследването.
Данните са красноречиви - през 2016 г. 15.45 милиона души са посетили Париж, а прогнозата за 2017 г. е броят им да се увеличи с 4.4% в сравнение с предходната. За 70% от всички посетители целта на пътуването е била почивка и незабравимо прекарване на свободното време, а за 30% - работни ангажименти.

Причината за огромния брой туристи в Париж е, че градът предлага безкрайни възможности на гостите си за приятно и ползотворно прекарване. От 17 век до наши дни, Париж е притегателно място и основен европейски финансов, търговски и моден център, средище е на научни кръгове и велики творци на изкуството. Този град, изпълнен с енергия, привлича с богати колекции в своите музеи и с архитектурни забележителности като Катедралата Нотр Дам, Базиликата Сакре Кьор на хълма Монмартър, Айфеловата кула, Лувъра, Версайския дворец и много, много други. Париж е одухотворено място, което винаги очарова и изненадва посетителите си.

Съвсем очаквано, Франция е в топ 10 на страните, които българите посочват, че са посетили или планират да посетят през 2017 г. в проучването MasterIndex 2017 на Mastercard. Тази година Париж е център на вниманието и заради още едно събитие - 25-ата годишнина на Дисниленд - приказният свят, с който са израснали поколения от цял свят.

Mastercard знае, че хората оценяват много повече безценните преживявания от материалните вещи, а пътуването е един от най-добрите начини да се създават незабравими моменти. Затова Mastercard дава изключителен шанс за българските картодържатели и техните семейства да отпразнуват годишнината на Дисни в Париж. До 6 ноември 2017 г. всяка безконтактна трансакция може бъде регистрирана на mastercard.bg, което дава възможност за спечелване на безценна награда за цялото семейство - един от двата семейни уикенд пакета за посещение на космополитния град, включващо изследване на приказния свят на Дисни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.