• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Йотова: БСП трябва да се яви самостоятелно на предстоящите избори

Йотова: БСП трябва да се яви самостоятелно на предстоящите избори

/КРОСС/ "Въпросът не е толкова дали новият лидер на БСП Михаил Миков ще доведе до промяна и бъдещи успехи на партията, а въпросът е по-скоро каква промяна очакваме да се случи." Това каза в предаването на News7, NewsRoom Илияна Йотова, евродепутат от БСП.

"В момента ние сме притиснати от много срокове свързани с предстоящите предсрочни избори през октомври, защото през август трябва да бъдат готови листите на партията за предстоящия вот, така че ще е много трудно новият лидер да пристъпи към някакви сериозни реформи. Една от най-важните задачи стоящи пред Миков ще е след изборите да направи една сериозна проверка какво е състоянието на структурите на левицата по места и какви промени и действия трябва да се извършат, защото нека не се лъжем, има места в България, в които просто структурите на БСП просто ги няма и партията отдавна е изгубила влиянието си там", добави Йотова.

"Михаил Миков отдавна работи и отстоява целите и идеите на партията - и като вътрешен министър, и като председател на НС и моето мнение е, че в момента на БСП й трябваше точно такава фигура като него, която да познава в конкретност работата на партията, за да може да я засили и заздрави с цел постигането на бъдещи успехи", категорична бе тя.

Илияна Йотова призна, че една от грешките на БСП през изминалата година на управление на кабинета „Орешарски" е била, че не е било подписано конкретно и ясно споразумение с партньорите им от ДПС.

"През честния разговор с хората и това нещата да не се замитат под килима е пътя, по който БСП може да възвърне и спечели отново доверието на хората", смята евродепутатката.

Според нея преди каквито и да е било разговори с партиите вляво, включително и с АБВ, първо БСП трябва да реши проблемите в собствената си партия.

Според Йотова правилното действие на левицата би било тя да се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни избори.

"Това не е някаква негативна оценка към нашите дългогодишни партньори, а просто според мен трябва партията да види какво е реалното положение и какви са истинските позиции сред българското общество", смята тя.

"Аз съм на позицията и мнението, че БСП трябва да говори с всички партии - не само вляво, а и в дясно, защото от опита ми в европарламента разбрах, че за решаването на сериозни и важни проблеми трябва да се търси винаги една по-сериозна подкрепа и по-сериозен консенсус", добави Йотова.

Според нея са възможни бъдещи разговори с АБВ, а дори и с ГЕРБ, но само ако определени личности не са в ръководството на партията, визирайки, че една от тях е зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.