• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Соломон Паси: ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея"

Соломон Паси: ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея"

/КРОСС/ "Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е съвсем рутинна, протоколна визита и ние не трябва да се шашкаме от това, че идва генералния секретар на Алианса. Ние сме страна членка и дори бих казал, че това си влиза в задълженията на генералния секретар" това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб, бивш министър на външните работи по повод визитата на генералния секретар на НАТО в България.

Той добави, че според него основна тема в разговорите между Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов ще бъде несигурността в Черно море, изключителния дисбаланс във въоръженията в Черно море.

Русия притежава може би 80-90 процента от въоръженията в Черно море и това е грижа, притеснение за НАТО, коментира Паси.

Разбира се, че ще стане въпрос и за 2-та процента от бюджета, които трябва да отделяме за отбрана, както и за приемането в Алианса на Македония, добави той.

Заплаха за енергийните проекти винаги има и най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия, защото ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката, коментира друга важна тема Соломон Паси.

Бившият министър на външните работи коментира и срещата срещата във Виетнам между президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун.

Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация. ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея", каза Соломон Паси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този екземпляр от де изпълзя , да го .... на близначките.

01.03.2019 09:36:20

Иван Андреев

Господин Паси не вижда планетата ни като едно цяло.

01.03.2019 09:26:41

джендъри и соросоиди

ЕС е "отсъстващ" по много въпроси! Една смяна на времето не могат да отменят 3 години! Само директивите на Сорос и компания се изпълняват в срок!

01.03.2019 08:26:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.