• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Костадин Паскалев: БСП не бива да участва в управлението

Костадин Паскалев: БСП не бива да участва в управлението

/КРОСС/ „Нормално е БСП да участва в провежданите разговори, по отношение на формулиране на политика за следващото правителство. Адекватно е в тази политическа ситуация в България да се търси съгласие по най-важните и съществени теми. От там нататък, с тези 16,25% от народните представители в НС на България, БСП няма шанс и не бива да участва в едно управление на държавата", коментира Костадин Паскалев от БСП в интервю за предаването „12+3" на БНР.

„Ако не е някаква демагогия, политическата цел на такова участие на БСП в управление в коалиция с ГЕРБ би могло да означава две неща: първо, истинска загриженост за това да се постигне някакъв стабилитет в управлението на държавата - но аз лично не смятам, че това ще даде такъв стабилитет, второ, чисто политическата цел, чрез която БСП да бъде докарана до състояние, в което отливът от нея да налее в АБВ съответна подкрепа, каза Костадин Паскалев в коментар на настояването на АБВ БСП да влезе в коалиционно управление с ГЕРБ.

Според Паскалев Народното събрание трябва да се заеме с решаването на казуса „КТБ", енергетиката, националните приоритети и реформите в здравеопазването и образованието: „Според мен е много възможно да се стигне до това, че целта е да се придобият активите на банката. Въпросът с енергетиката на България е в две части. Първата част е ще има ли АЕЦ „Белене", ще има ли „Уестингхаус" и проект за Седми блок на АЕЦ „Козлодуй"? Втората страна на въпроса е какво се случва с цената на електроенергията и качеството на живот на българските граждани? Третият - ще отстоява ли България националната си позиция и политика в ЕС, или ще продължава да се държи като виновното дете, включително по отношение на еврофондовете? Паскалев беше категоричен, че БСП е в състояние да подкрепи при първо гласуване правителството и след това да бъде коректив на осъществяваната политика.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.