• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Павлова: Сигурност и безопасност във всички измерения, това е приоритетът за Европа

Павлова: Сигурност и безопасност във всички измерения, това е приоритетът за Европа

/КРОСС/ Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова изказа своите дълбоки съболезнования на близките на загиналите в Манчестър и пострадалите, както и към целия народ на Обединеното кралство. По думите й това варварски акт, акт на насилие и тероризъм, „особено когато говорим за една зала, пълна с деца и млади хора, не можем повече от всякога да не сме съпричастни и единни в борбата с тероризма и това трябва да ни обедини".

„Този тежък инцидент, с който се сблъсква Европа, приоритетът сигурност и безопасност във всичките му измерения и в търсене на единната ни не само позиция, но и мерките в цяла Европа трябва да бъдат намерени стъпките, по които да вървим напред и да намерим начина, по който да се минимизира по възможност и радикализма от една страна, и да се намерят най-добрите решения в тази област", коментира Павлова пред БНТ.

Лиляна Павлова обясни още какви са основните приоритети на предстоящото българско председателство на ЕС.

„С нашите партньори от Естония и Австрия трябва да завършим разговора по това кои да са основните приоритети, а те са в четири области, като на първо място е сигурността, миграцията и правосъдието.

Вторият приоритет е заетост, работни места и растеж - важна тема в европейския дневен ред.

Третият приоритет е социалното включване и интеграция, подкрепа на хората в неравностойно положение, наред с мерките за образование, наука и растеж.

Не на последно място е и приоритетът, свързан с Европа като глобален стратегически партньор и играч, уточни Павлова.

Тя каза още, че наред с приоритета миграция и антитероризъм България добавя и темата "Западни Балкани", защото ситуацията там е нажежена и трябва да се намерят всички възможни мерки и стратегии, с които този проблем да е в нашия дневен ред.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.