• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Генджев: Джамията "Абу Башар" е свърталище

Генджев: Джамията "Абу Башар" е свърталище

София /КРОСС/ ДАНС проведе мащабна акция в няколко български града, сред които и Пазарджик, в търсене на терористи от „Ислямска държава" у нас. Хората в джамията "Абу Бекир" са били обискирани. Задържан е и имамът Ахмед Муса Ахмед. От прокуратурата обясниха, че се води разследване срещу няколко души за това, че са пропагандирали война и са проповядвали радикални ислямски идеологии.
Екип на Нова телевизия се срещна с мюсюлмани от Пазарджик, които обясниха, че те живеят мирно в България и спазват както нашите, така и ислямските закони. Те отрекоха да участват в терористичната организация. По думите им председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев е неверник, който „разваля главите на всички мюсюлмани".
"Това е малка група в Пазарджик, които са обсебили имотите на изповеданието в този град и са превърнали тази джамия в едно свърталище. Хилядите мюсюлмани в Пазарджик са много свестни и трудолюбиви хора", заяви от своя страна Недим Генджиев.
"Те казват така - ние не обичаме друговерците. Това означава, че с тях трябва да се занимаваме по друг начин и това е опасността", коментира Генджиев.
"Ислямска държава" не приема кой да е в своите редици. Те приемат с препоръка, която се дава от доверено лице по места. Ако няма такова, има тестове. Проблемът е, че има хора в социалните мрежи, които пускат клипове и е очевидно, че такива има и в България. Явно органите са хванали подобно нещо", коментира арабистът Владимир Чуков.
"Проблемът е колкото религиозен, толкова и социален, защото тези организации не работят в турските села, а в големите ромски махали, където хората са безработни и бедни. Идват с пари и купуват определени лица", обясни Недим Генджев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.