• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова, Костадин Генчев в нощта на Еньовден

Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова, Костадин Генчев  в нощта на Еньовден

/КРОСС/ „Pendara Ethno Project" избраха лятна сцена „Орфей" в Пловдив, в нощта на Еньовден, 23 юни за промоцията на албума „Pendara". За концерта на сцената ще се качат - пленителните гласове Нина Николина и Екатерина Ангелова, харизматичният Калин Вельов - перкусии, барабани, DJ и виртуозът на кавала - Костадин Генчев. „Pendara Ethno Project" ще представят популярните български народни песни „Катерино моме", „Митре ле", „Ела се вие превива", „Ерген деда", „Попадийо" ,"Вечеряй Радо", „Чичовите Конье" и др., в уникална симбиоза на авторски аранжименти и теми съчетани с афро - кубински и екзотични ритми.
Денят на промоцията 23 юни, не е случайно избран. Еньовден е езически празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни.
Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него.
Лятото на 2016 , „Pendara Ethno Project", ще представят проекта, както на концерти и клубните сцени в България , така и на международни сцени.
На международна сцена при голям интерес и с успех „Pendara Ethno Project" вече представиха албума в Лондон и в столицата на емирство Катар - Доха, като взривиха и изправиха на крака публиката с изумителното музикално съчетание на автентичен, български фолклор с DJ звучене и завладяващи акапелни изпълнения.

Дни преди промоцията в Пловдив, за 18 юни , най - очакваното събитие от артисти и публика на родната музикална сцена - Церемонията по връчването на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, „Pendara Ethno Project" са подготвли уникално изпълнение съвместно с Ансамбъл Пирин.


Пловдив, 23 юни
лятна сцена „Орфей", 20, 30 часа
Билети - Еventim.bg и Билетен център пред община Пловдив

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.