• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Студенти напуснаха демонстративно реч на вицепрезидента Майк Пенс

Студенти напуснаха демонстративно реч на вицепрезидента Майк Пенс

/КРОСС/ Над 100 студенти от католическия университет „Нотр Дам" в Индиана напуснаха демонстративно реч на американския вицепрезидент Майк Пенс, която той изнасяше за тяхното дипломиране и след като получи почетна степен от висшето учебно заведение.

Протестната акция е проява на солидарност към университетската общност, засегната от политиката на президентската администрация и в частност на Пенс като вицепрезидент и преди това като губернатор на Индиана, обясниха организаторите от студентската организация We Stand в отворено писмо.

Според тях участието на вицепрезидента в церемонията и достояването му с титла е вид одобрение на политики и действия, които пряко противоречат на католическите ценности и учение и уязвяват членове на университетската общност.

Като губернатор и сега, като вицепрезидент, Пенс атакува защитата на човешките права на ЛБГТ общността, отхвърли програмата за разселване на сирийските бежанци, подкрепи противоконституционната забрана и насочена срещу религиозни малцинства, посочват студентите.

„Всички тези политики оскърбяват и маргинализират нашите братя и сестри заради тяхната религия, цвят на кожата и сексуална ориентация", обясняват организаторите.

Освен предварително подготвената демонстрация, те са инициирали и подписка против избора на Пенс за гост в церемонията, подкрепена от близо 2000 души.

Това не е първият случаи на протест на студентите от „Нотър Дам" - за последно това се случва през 2009 г. при президента Барак Обама.

Престижният американски университет е известен с традицията си в него да гостуват американски президенти и до момента церемонията по дипломирането е била уважена от шестима. Това е първият случай, в който ролята е поета от вицепрезидент.

Наскоро студенти от университета „Бетюн Кукман" в Дейтона бийч, Флорида, освиркаха и обърнаха гръб на американския министър на образованието Бетси Девос, докато тя четеше реч на дипломирането им.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.