• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

ПП АБВ: Борисов, разрастваш катастрофата в Перник!

ПП АБВ: Борисов, разрастваш катастрофата в Перник!

/КРОСС/ Десет Божи наказания, първото е за водата в реката, тя станала червена. В наши времена в Перник водата просто изчезна.

След като градът беше оставен без вода и има сериозна заплаха найголемият работодател да затвори врати и да остави 1500 семейства без работа, тази сутрин Перник осъмна с отровен от серен диоксид въздух. Дотолкова, че от регионалната инспекция по околната среда и водите препоръчаха деца, възрастни и хора с астма и сърдечно-съдови проблеми да не напускат домовете си. Като причина за поредното бедствие в Перник се изтъква безветрие, гъста мъгла и използване на твърдо гориво както в частни домове, така и в „Топлофикация Перник“ АД.

Дали има връзка, ние не знаем. Но още през изминалия октомври от ПП АБВ алармирахме, че пернишката Топлофикация, свързана с фирми на бизнесмена Христо Ковачки, иска да гори RDF, произведено от боклуци. Намерението предизвика протести и бързо беше ограничено. Поне официално. Преди три месеца настояхме МОСВ да гарантира, че новата инвестиция в „Топлофикация Перник“ АД няма да замърсява въздуха в града.

Видимо оставката на бившия министър Нено Димов не е вълшебната пръчка за излизане на Перник от екологичната, индустриалната и икономическа катастрофа. Отговорността трябва да се носи от общинската и областна управа, от министъра, но и от министър-председателя.

Остава ключов въпросът на какво основание трансгранично се внасят боклуци в страната ни и има ли такова правителствен ангажимент? Настояваме МОСВ и МС да отговорят публично!

Отровена река, нашествие от жаби, насекоми и болести, градушка, скакалци и тъмнина. Това е застигнало библейските ни предци заради непослушанието им. Ако приемем, че отровата и безводието вече са налице, в какъв вид ще се яви следващото ужасяващо бедствие за перничани? 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.