• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

11 населени места без ток, Перник да чака топло следобед

11 населени места без ток, Перник да чака топло следобед

/КРОСС/ 11 населени места остават без ток тази сутрин. Това е два пъти по-малко спрямо вчера вечерта. Очаквам до обяд електроподаването към тези села да бъде възобновено. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по време на брифинг за актуалната обстановка в страната.

Десет от тези села са в силистренска област, а едно - в шуменска. В момента екипите по почистване на пътищата са насочели усилията си точно към тези места, за да могат техниците на елктроразпределителните дружества да оправят проблема. Топлофикацията в Перник също е започнала да подава топлина към абонатите си, след като три дни не работи.

Павлова уточни, че очаква до обяд да бъде отворен и Ришкият проход. На прохода Хаинбоаз е заваляло сняг и заради това всички камиони трябва да се движат през него с вериги.

Остава сложна ситуацията в Монтанско. Там главният път към Монтана и от Монтана са затворени, тъй като навяванията са много сериозни", посочи министърът в оставка. Тя коментира, че е започнал снеговалеж на Прохода на републиката и тежкотоварните автомобили трябва да се движат с вериги. Министърът в оставка Лиляна Павлова уточни, че са станали 4 пътнотранспортни произшествия и отчете, че те намаляват.

„Данните за времето показват, че няма да спрат навяванията. Ниските температури продължават. Включително очаквам от сряда по-ниски температури, а и нови снеговалежи от петък. Така че не очакваме драстично подобряване на климатичните условия, което да доведе до успокояване на времето", коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Възстановяват топлото в Перник

Любомир Спасов - директор на "Топлофикация - Перник": Топлоподаването вече е възстановено. Вчера от около 20-21 часа подаваме вода с почти нормални параметри, т.е. ние ги повишаваме. Към настоящия момент в града влиза вода с температура около 70 градуса, което вече е в рамките на нормалното. До няколко часа хората трябва да усетят в жилищата си реално топлината. Не очаквам повече проблеми. До вчера сутринта не сме имали проблеми с топлоподаването. Възникна ситуацията от вчера сутринта - замръзнаха въглищата в нашия склад, замръзнаха и машините, с които подаваме въглищата поради много ниските температури. Замръзнаха и лентите, които вървят към котела и машините.

Очаква се в ранния следобед абонатите на ТЕЦ-Перник да усетят нормализиране на топлоподаването, съобщи зам.-министърът на енергетиката Николай Николов. Той посочи, че през нощта се е повишила температурата на подаваната вода с 20 градуса. „Продължават колегите от ТЕЦ-Перник да работят. Очаква се в ранния следобед топлоподаването да е с по-сериозно качество и абонатите да усетят нормализирането му", допълни той.
По думите му 2093 абонати са без електрозахранване тази сутрин на територията на ЕНЕРГО-ПРО. „На територията на ЧЕЗ и EVN нямаме абонати без електрозахранване. Очакваме до обяд всички абонати да са захранени с електричество", каза още зам.-министър Николай Николов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.