• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Стрелецът от Лясковец иска да бъде освободен от ареста

Стрелецът от Лясковец иска да бъде освободен от ареста

/КРОСС/ Окръжният съд във Велико Търново е отхвърлил искане на Петко Петков от Лясковец за освобождаване от ареста. 

Мярката на 53-годишният подсъдим за убийството на баретата Емил Шарков, е гледана на 23 април. Той чака правосъдие в Ловешкия затвор, но адвокатите му поискали да бъде пуснат под домашен арест, докато се води съдебният процес срещу него. Мотивите били, че няма опасност да се укрие, нито да извърши друго престъпление. Освен това се нуждаел от зъболечение, а и условията не били подходящи за него, тъй като при стрелбата м.г. в дома му получил огнестрелни рани, вследствие на които са били премахнати бъбрек и част от червата.

Петков настоявал, че бил невинен. Той причинил смъртта на баретата, но след като го нападнали в дома му и в защита на имота му, твърдял пред съда.

Магистратите обаче оставили молбата без уважение. Решението е обжалвано пред Апелативния съд, който ще се произнесе до края на седмицата в закрито заседание, казаха от съдебната палата.

Процесът срещу Петков ще продължи от 7 до 22 май. Той е обвинен за причинена смърт на полицай и опит да убие още петима командоси при акцията в дома му на 14 март м.г. Тогава отряд на СОБТ атакува барикадираното жилище на мъжа, за да изземе незаконните му оръжия, а Петков откри огън.

Заседанията протичат при закрити врата заради класифицирана информация и самоличността на пострадалите барети, която е държавна тайна. Предстоят разпити на 31 вещи лица и 69 свидетели. Сред тях трябва да бъдат призовани бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на баретите Георги Гайков, съобщава „24 часа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.