• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Близките на жертвите от Хитрино искат по 20 г. затвор за машинистите

Близките на жертвите от Хитрино искат по 20 г. затвор за машинистите

/КРОСС/ Присъди от по 20 години затвор за машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, подсъдими за причиняване на влаковата катастрофа в Хитрино от 10 декември 2016 година поиска адвокат Николай Димитров, представляващ в съда в Шумен интересите на пострадалите при инцидента.

Димитров пледира за признаване на Михнев и Петков за виновни в предпоследния ден на процеса, като поддържа тезата, че основната причина за катастрофата и последвалия след това взрив преди е била превишената скорост, с която се е движил влакът. „Никой не отрича лошото състояние на жп пътя, но затова има предупреждение - движение със скорост 40 км/час“, каза в пледоарията си адвокат Димитров.

Във вторник започнаха адвокатските пледоарии на защитниците на двамата подсъдими. Самите Михнев и Петков отказаха през миналата седмица и по време на целия процес да дадат обяснения.

С края на процеса расте и напрежението на близките на пострадалите и загиналите. Сред присъстващите в залата беше Шенай Ахмедова, изгубила единия си син в аварията на 10 декември 2016. "Защо не си поемат вината? Нашата къща гръмна, мъжът ми и синът ми починаха, ние по чудо сме тук. Те ми почерниха живота." - коментира пред репортери Ахмедова.

Осъдителни присъди и наказания от по 20 години затвор поиска в обвинителната си реч през миналата седмица и прокуратурата. Очаква се в сряда в 11 часа съдът да се събере за произнасяне на присъда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.