• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Екозащитниците пращат на съд решението за втори лифт в Банско

Екозащитниците пращат на съд решението за втори лифт в Банско

/КРОСС/ Природозащитници протестират в 12 града срещу решението на правителството да се строи в Национален парк "Пирин". Те искат взетото на последното за 2017-а година заседание на МС решение за парк "Пирин" да се отмени.

Защитниците на Пирин настояват и за оставката на екоминистъра Нено Димов.

Протестиращите са категорични, че природата трябва да се защити. Екозащитниците протестират едновременно в София, Свиленград, Свищов, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Дупница, Казанлък и Смолян.

Протестът е под надслов "Спасете Пирин. Спасете България". Природозащитниците разпънаха огромен плакат "Пирин е в беда. Спасете го сега". Те са категорични, че протестът е граждански.
"Да, плащат ми - мечката, кълвачът и черната мура", "Българската земя е наша обща майка", "Ние обичаме България. А вие?", "ЦЕко министерство" са част от издигнатите плакати. Участниците в протеста скандират "мафия" и "оставка".

Еколозите твърдят, че решението да се разреши втори лифт на Банско, ако има екооценка, е незаконно. Според тях застрояването на планината ще е 48%, като това поставяло в риск вековни гори . По думите им Нено Димов саботирал основната функция на екоминистерството- да опазва природните богатства на България.

Протестите на екозащитниците ще продължат докато се спази законът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Екозащитници или политически симпатизанти?

05.01.2018 16:11:13

ДА ПИТАМ ЗЕЛЕНИТЕ РЕКЕТЬОРЧЕТА

Ами като ще пращат Решението на МС на съд, защо искат МС сам да си го отмени? Деба зелените мошеници. Нито ще го жалят, нито съдът ще го отмени.

04.01.2018 23:27:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.