• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "Емигрантите движат икономиката", това е водещото заглавие на вестник "Земя". По данни на БНБ чуждестранните инвестиции са едва 902 милиона евро, докато изпратените от гурбетчиите и живеещите зад граница българи са 1 милиард и 200 милиона евро.

"Проявлението на глобалната криза в България беше именно в драматичния спад на инвестициите в основен капитал", пише "Сега". "България се разделя с модела на растеж, основан на изобилна и евтина работна ръка", пише още в анализа на "Индърстри уоч", който вестникът помества.

"Стандарт" помества телевизионно интервю с директора на Националната кардиологична болница проф. Генчо Начев, който пояснява, че Касата ще покрива до една пета по-малко от досега за цената на различните видове импланти.

"Болен здравна каса носи", пише във водещото си заглавие по темата "Труд".

"24 часа" пише, че по заповед на Борисов е изтеглена новата скала за ТЕЛК, срещу която протестират хората с увреждания. Реформата първо ще бъде обсъдена с тях и после системата ще приеме промените, пояснява вестникът. Това е решено след среща на премиера с министрите на финансите, на здравеопазването и на труда и социалната политика.

Интерпретацията по темата на "Дума" гласи: "Уплашени от протеста, управляващите изтеглиха промените за ТЕЛК".

"Добрич и София не дават Желяз" - гласи водещото заглавие на "Стандарт". Работа в кол център на фирма от Маями с офис в София е причина за искането на американските власти младият мъж да бъде екстрадиран.

Вестник "Сега" помества репортаж за избягали от диктатурата в Еритрея бежанци, настанени в център "Враждебна" в столицата. Броят на хората, които остават у нас легално или нелегално, непрекъснато нараства, отчитат от правозащитни организации.

В "24 часа" има подробна информация как се отразява нощният труд на организма ни. Отчетено е, че се повишава рискът от онкозаболяване с 20 на сто.

Ректорът на Университета по библиотекознание проф. Стоян Денчев се включва в дискусията за висшето ни образование, инициирана от "Труд", с предложението да се разработи и незабавно да се приложи концепция за окрупняване на ВУЗ-овете.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.