• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Според "24 часа", днес ГЕРБ ще сезира прокуратурата за изграждането на три части от "Цанков камък". Едната от тях е за изплатени един милиард лева. От управляващата партия ще призоват държавното обвинение да посочи конкретни виновници.

Водещата тема на "Монитор" днес е за втория опит на държавата да спре реекспорта на лекарства. Пациентите не могат да си осигурят инсулин, онколекарства и медикаменти за овладяване на нервни разстройства. Най-малко хиляда лекарства ще влязат в забранителен списък, е научил вестникът.

"Сега" информира: "България е лидер в Европа по доплащане за здраве". Анализът е на база данни на Световната здравна организация и Европейската комисия. Основната част от допълнителеното плащане у нас е за лекарства, след което идва потребителската такса за джи пи и заплащане при болничен престой.

Вестниците коментират проверките в курорта Слънчев бряг, на които е присъствал вицепремиерът Валери Симеонов. Представители на бизнеса го обвиняват, че иска да съсипе курорта, млади хора са го освиркали и са скандирали "оставка", пише "Стандарт". Симеонов обаче се е заканил да продължи с акциите си всяка нощ и то не само там, но и по цялото Черноморие.

Според "Дума", вицепремиреът Симеонов тараши Слънчев бряг. "За среднощни обиколки по дискотеки и барове има униформени. Инспектори би трябвало да проверяват данъчната документация...", коментира опозиционното издание.

По данни на Комисията за стоковите борси и тържищата, през август храните са поскъпнали, информира "Труд". Регистрирано е увеличение на цените на едро при млечните продукти, пилешкото месо, колбасите, фасула и брашното. Поевтинели са зеленчуците и плодовете, съвсем нормално за сезона. Доматите са се търгували през август, на едро, за 86 стотинки на килограм.

Проверка на "Телеграф" показва, че в Гърция доматите струват един лев за килограм. Хубавите нашенски розови домати се продават по 2,50 тук. Свинското месо в Румъния пък струва наполовина спрямо нашето. Минералната вода, на която сме богати, също е доста по-скъпа у нас.

Повече от половин година четири браншови организации от преработвателния сектор не могат да рекламират българските продукти зад граница заради безумни съдебни дела, разказва вестник "Земя". Необходима е бърза реакция на нашата администрация, пише изданието.

"Предстоят фундаментални промени в Административно-процесуалния кодекс", пише "Капитал дейли" и допълва "Законопроектът вече предизвика множество критики от професионални и обществени организации". Депутатите приеха, на първо четене, в края на юни законопроекта за изменение на АПК, припомня вестникът. Едно от най-обсъжданите изменения е увеличаването на таксите при обжалване както и въвеждането на принципа на мълчаливото съгласие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.