• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

В пресата днес

В пресата днес

/КРОСС/ "Броят имоти и яхти на българи в Гърция, пише вестник "Стандарт". За това са се договорили данъчните шефове на двете страни на среща в Атина. Така НАП ще може да провери дали официалните доходи на родните баровци, които имат яхти, къщи и апартаменти в Гърция, отговарят на имуществото им. Ако се установи несъответствие, ще започнат ревизии.

Вестник "24 часа" допълва по темата, че София и Атина ще обменят данни за всяка сделка и превод над 5 хил. лева.

В заглавие на първата си страница вестник "Труд: пише: "Религии против Истанбулската конвенция". Изданието обяснява, че след като вчера Светият синод призова партиите да не ратифицират документа, с аргумента, че поражда тревога за бъдещето на християнската цивилизация, днес се очаква и мюфтийството да излезе с официална позиция по темата.

"Акцизната система на митниците се е пробивала лесно и неуловимо. Никой не може да каже дали и с колко е ощетена хазната, но е сигурно, че виновни няма", пише вестник "Сега". Това е станало ясно по време на вчерашното заседание на парламентарните комисии по вътрешен ред и сигурност и по бюджет и финанси. Въпреки опитите на управляващите да омаловажат проблема и главният прокурор Сотир Цацаров, и шефът на ДАНС Димитър Георгиев са потвърдили, че системата има сериозни слабости.

Вестник "Дума" допълва по темата: "Крият кой е одобрил пробитата акцизна система". Изданието цитира думи на главният прокурор Сотир Цацаров, който заявява, че "системата позволява манипулация по такъв начин, че от нея очевидно не остават следи".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.