• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Иззеха над 50 тона месо с изтекъл срок на годност от складове край Плевен

Иззеха над 50 тона месо с изтекъл срок на годност от складове край Плевен

/КРОСС/ Над 50 тона месо са открити и иззети при акция на полицията в Плевен. В нея са участвали на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" и Първо РУ - Плевен при ОДМВР - Плевен, служители на ОДБХ-Плевен, дирекция "Фискален контрол" при НАП - София и Митническо бюро Плевен.
Органите на реда са извършили проверки в складови помещения, складове за търговия на едро за хранителни стоки, които имат удостоверение за регистрация по Закона за храните. В някои от тях са били монтирани хладилни камери, а други са гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия /наденици, кюфтета, кебапчета и др./, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

Проверени са и производители на кайма, машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др. В един от складовете е намерена течност, за която се предполага, че е ракия. Алкохолът е иззет от служители на Митническо бюро - Плевен. В складовете на фирма са открити около 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко. Част от него е с изтекъл срок на годност, според данните върху етикетите, а друга част от месото е без маркировка и етикети. За обектите няма издадени удостоверения за регистрация по Закона за храните, поради което складовите помещения са запечатани от служители на ОДБХ - Плевен.

Месото е описано и запечатано. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти чрез екарисаж. По случая работи прокуратурата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.