• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Р. Плевнелиев: Няма провален референдум

Р. Плевнелиев: Няма провален референдум

/КРОСС/ Съпротиватах на статуквото срещу референдума е много силна, вече трета година се боря, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Нова телевизия. Той обаче не пожела да посочи конкретна политическа сила с обяснението, че партиите трябва сами да изберат от коя страна на барикадата да бъдат.

Предишното Народно събрание отказа да признае половин милион подписа на български граждани, а сегашното окастри въпросите от три на един, посочи държавният глава и призова всички български граждани да гласуват, защото могат да бъдат двигател на промените в държавата.

В годините на прехода никой не се сети да пита народа какви хора иска да го управляват. Включително как да избира своите представители, посочи Плевнелиев и допълни: „Питай народа, за да разбере, че държавата е на негова страна!"

Нито един референдум не може да се провали, от политиците зависи как ще бъдат разчетени резултатите и вота на гражданите, обясни държавният глава.

Дори изборната активност да е под 50, но над 20%, резултатите ще отидат в Народното събрание. Всеки референдум е важен, обясни президентът. Гордея се, че съм първият български президент, използвал правото да инициира референдум.

До президентските избори има още една година, рано е да се коментира, каза Плевнелиев в отговор на въпрос за вероятността да се кандидатира за нов мандат.
Народът не очаква от своя президент една година преди изборите да си прави тънки сметки, отбеляза той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ПРИЗИВ

Събудете се, братя и сестри ! Да гласуваме масово на референдума, за да дадем възмможност на нашите сънародници зад граница да гласуват от личния си компютър при всички следващи избори !

23.10.2015 21:38:13

Анонимен

Аз искрено се възхищявам на Плевнелиев ! Смело мога да кажа, че за последните 2 десетилетия той е едно най-щастливите попадения на нашия политически хоризонт. Културата, визията и родолюбието му са забележителни и се ценят високо от демократичното БГ гражданско общество и от целия демократичен свят. Самият факт, каква несдържана злоба предизвиква името му у рубладжиите и простаците, говорят най-красноречиво за неговите качества !

22.10.2015 13:48:47

Анонимен

Народната мъдрост казва: "По време на буря в планината, най-отгоре на пороя изплува ГЮБРЕТО"! Това важи най-много и за днешния задунайски КЕНЕФ - най-отгоре са изплували червени комунистически мутро-милиционеро-ченгесарски екскременти, като БОКова, БОКо (на прабългарски и турски "БОК" е лайно), Роско, Цуца, Фидоска, Пиги Павлова, ..... ! А Фандък е валмо от аналната козина на БОКо с неотмита миризма на насрано!!!

22.10.2015 04:14:25

Анонимен

Докога ли тия двамата идиоти ще ни тормозят с присъствието си на политическата сцена ?

21.10.2015 22:20:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.