• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Няма виновни за рухналата плоча на бул. „България”, убила 22-годишен мъж

Няма виновни за рухналата плоча на бул. „България”, убила 22-годишен мъж

/КРОСС/ След повече от десет години забавяне на процеса за причиняване на смърт по непредпазливост при паднала плоча от строеж в столицата, СГС прочете девет оправдателни присъди за лицата, подведени под отговорност.

Емил Славков, Даниел Капсъзов, Георги Найденов, Георги Данов, Георги Бабанов, Георги Хранов, Валентин Христов, Анастас Вълков и Тенко Янев чуха от съда „невинен", след като дълго време отговаряха пред Темида за причиняване по непредпазливост на смъртта на работника Стоян Кандилев, както и за леки и средни телесни на още петима ранени при инцидента.

На 27 декември 2004 г., при изливане на бетонна плоча на новострояща се бизнес сграда на бул. „България", се срутва скелето и бетонната плоча.

Процесът се точи дълги години след като на първа инстанция някои от подсъдимите бяха обявени за виновни, а Апелативният съд върна делото на градските съдии поради занижени присъди.

Сега обаче, разглеждан от Четвърти състав на СГС, процесът завърши единствено с оневиняващи присъди. Съдът с председател Ралица Манолова отхвърли и гражданските искове предявени срещу подсъдимите от страна на бащата на починалия работник - Христо Кандилев.

Мотивите на съда сочат, че самият проект не е предвиждал достатъчна устойчивост на долната плоча на сградата преди тя да бъде достроена, като експертизите на вещите лица сочат, че именно долната плоча е поддала първа и оттам се е причинило срутване на скелето и бетонната плоча.

Според магистратите след повторното внасяне на обвинителния акт са останали само обвинения, за които не може да се търси отговорност на подсъдимите, а онези текстове от обвинението, които биха могли да доведат до наказания, вече не са част от него.

Решението на Градския съд подлежи на обжалване пред апелативните магистрати в 15-дневен срок.

Бащата на почиталия работник бе категоричен, че решението на магистратите не е справедливо и че обвиняемите всъщност са истинските виновници, довели Стоян Кандилев до фатален край.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.