• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Руски кмет изчезна, за да се предпази от убийство

Руски кмет изчезна, за да се предпази от убийство

/КРОСС/ Загадъчно изчезналият кмет на Йошкар-Ола Павел Плотников се появи невредим. Оказа се, че градоначалникът на автономната република Марий Ел умишлено е бил скрит от службите на Министерството на вътрешните работи на Русия, за да бъде предпазен от убийство.

Случаят започна да се разплита на 18 април сутринта, когато съпругата му заявила в полицията, че предишният ден кметът е излязъл по анцуг и до този момент нито се е върнал, нито може да се свърже с него по телефона.

От администрацията на Йошкар-Ола, че изчезването на кмета на града Павел Плотников е било инсценирано, за да бъде предотвратено убийството му, съобщават в сайта на града.

„Изчезването на кмета беше предшествано от оперативната работа на служителите на Министерството на вътрешните работи на Русия. Служителите на федералните ведомства са провеждали мероприятия за предотвратяването на убийството на кмета и на семейството му", се казва в съобщението, цитирано от Интерфакс.

В него също така се твърди, че от вечерта на 17 април до сутринта на 20 април Плотников е бил в града. През това време органите на реда са успели да открият поръчителя на евентуалното убийство, което е трябвало да бъде извършено в петък през нощта.

На 19 април от МВР заявиха, че Плотников е жив и е със семейството си. Преди това стана ясно, че следователите проверяват различни версии за изчезването на градоначалника, но веднага бе съобщено, че не става дума за отвличане, цитира руската агенция petel.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.