• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Пловдив посреща инвеститори от IT и аутсорсинг индустрията

Пловдив посреща инвеститори от IT и аутсорсинг индустрията

Пловдив /КРОСС/ Община Пловдив организира на 10-ти септември 2015 г. втория по рода си еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria". На конференцията се очаква Пловдив да затвърди позициите си като предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Градът се налага като притегателен център в България за инвестиции в информационните технологии и аутсорсинг на бизнес процесите.
Главна цел на събитието е да се продължат дискусиите за човешкия капитал и необходимите компетенции, сътрудничеството между аутсорсинг бизнеса и образователните институции и академичната общност като условие създаване на подходящите кадри. Ще се обсъжда и актуалния въпрос свързан с политиката на привличането на таланти извън ЕС.
Във форума ще вземат участие експерти от сектора, представители на централната и местна власти и браншови организации, ръководители на водещи компании, които ще дадат обратна връзка за това какво е да се прави бизнес в Пловдив и въобще в България.
Към днешна дата в IT и BPO сектора в Пловдив работят над 5 000 души в 80 компании и създаването на работни места за младите и талантливи висшисти е сред най-големите приоритети на местното управление. Това е и най-бързо растящата индустрия в Пловдив, като потенциалът е сериозен и голяма част от водещите компании вече имат офиси в града.
На форума„Outsourcing Destination Bulgaria" през следващата седмица ще бъдат представени и инвестиционните проекти за изграждане на офис сгради, които са специализирани за посрещането на интереса от страна на аутсорсинг индустрията. Новите офис проекти, които се реализират в момента са предпоставка за привличане на нови инвестиции и създаване на нови работни места. Примери за такива проекти са Офис Парк Пловдив, реализиран от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп, проектите на Sibiz и Империал.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Радко

подкрепям такива инициативи, нека се развива градът ни!

04.09.2015 11:05:14

kichka

Plovdiv forever, nai-golemite sme!

03.09.2015 17:27:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.