• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив

10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив
Намерени 150 000 лева в кутия за обувки

/КРОСС/ Около 10 души са задържани след акцията на Специализираната прокуратура в офиси на фирми в хотел „Маринела" в София и в хотел „Марица" в Пловдив, съобщи заместник главният прокурор Иван Гешев. И двата обекта са собственост на фамилията Арабаджиеви, съобщава NOVA.
Ветко Арабаджиев и двама от фамилията му са обект на разследване Самият Арабаджиев по данни на службите се намира извън страната от началото на август заедно с хора от семейството си.

„Към момента все още се провеждат действия по разследването. Текат множество претърсвания и изземвания на територията на различни адреси и МПС-та в София и Пловдив. Собственикът на хотела, ако използвам думата „собственик", по официални данни от началото на август не се намира в страната заедно с хора от семейството си. Обект на разследване за извършени престъпления са и това лице, хора от семейството му, както и управители и собственици на различни фирми", допълни Гешев, цитиран от агенция "Фокус".

При претърсванията са намерени 150 000 лева в кутия за обувки. Чия собственост са парите, все още не е ясно. Прокурор Гешев обясни, че очаква да бъдат открити много повече пари. По думите му покрай хотелската дейност е била създадена организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари. Иззети са редица документи.

Официално повдигнати обвинения все още няма. До края на деня наблюдаващият прокурор трябвало да реши какви точно да бъдат те.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.