• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Минаваме през 23 КПП-та за откриването на "Пловдив 2019"

Минаваме през 23 КПП-та за откриването на "Пловдив 2019"

/КРОСС/ На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота ще бъдат обособени от полицията 23 контролно-пропускателни пункта. На тези места ще се проверяват гражданите, влизащи в зоната на мероприятието, която ще бъде маркирана с ограждения - съобщи директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков.
„Мерките ще са като при охрана на градското дерби, но с една или две идеи по-високи" - заяви Илков.

Няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние, както и въоръжени лица. Ще се спират и хора, които носят пиротехнически средства. Забранява се и използването на дронове преди, по време и след мероприятието - съобщи старшият комисар, като допълни, че няма да има ограничения за чадъри и пластмасови бутилки с минерална вода.

Пет медицински екипа и противопожарни автомобили ще бъдат разположени в близост до мястото на събитието за по-голяма сигурност на зрителите.

Доброволци с отличителни знаци ще дават указания и информация на гражданите за обособените зони за посетители. В охраната ще се включи и частна столична охранителна фирма.

Общината е обособила 3 големи зони за паркиране - в Панаира, край Колодрума и около стадион „Пловдив".

Полицията очаква над 30 хиляди души на откриващото мероприятие - заяви Илков. Той увери, че са взети всички антитерористични мерки при провеждането на събитието. Комисарят още веднъж призова гражданите за търпение заради дискомфорта, който причинява затварянето на движението на превозни средства по основния булевард на Пловдив.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.