• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстои пореден опит летището в Пловдив да бъде дадено на концесия

Предстои пореден опит летището в Пловдив да бъде дадено на концесия

/КРОСС/ До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията на летище "Пловдив", съобщи на туроператорски форум в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНР.

Има сериозен интерес към нея от инвеститори, каза Ангелкова, но не навлезе в подробности, тъй като въпросът бил в компетенциите на транспортното министерство.

Преди година правителството прекрати процедурата за концесия на летището в Пловдив по предложение на транспортния министър Росен Желязков.

До решението на кабинета се стигна, след като консорциумът между "Хайнан" и "Пловдив еърпорт инвест" обяви, че няма да има възможност да сключи концесионния договор, въпреки че спечели процедурата.

Вторият претендент за летището беше "Консорциум Летище Пловдив", съставен от "Тракия икономическа зона" и автотранспортната ПИМК, които спечелиха концесията на интермодалния терминал край града.

Те обаче се отказаха да обжалват прекратяването на процедурата.

Наскоро премиерът Борисов заяви виждането си за летището в града като бъдещ хъб за износ на стоки, който ще се използва от всички страни на Балканския полуостров.

Предпоставка е изграждането на пътя Пловдив - Асеновград и на околовръстното на Пловдив.

Днес Ангелкова отбеляза, че смяната на стопанина ще привлече повече полети както към област Пловдив и туристи в курорта Пампорово.

Според Ванко Иванов от управителния съвет на Съвета по туризъм летището може да се превърне в база на нискотарифните авиопревозвачи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

пловдивчанин

Много скоро над Пловдив ще кръжат стотици самолети, които ще изчакват реда си, за да кацнат на хъбското летище и да се натоварят с еко-био-храни...за радостна консумативна треска на цялото човечество...

14.11.2019 17:01:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.