• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Над 1000 наводнени обществени и жилищни сгради в Пловдив от пороя

Над 1000 наводнени обществени и жилищни сгради в Пловдив от пороя

/КРОСС/ Около 1000 са сигналите за произшествия в Пловдив след интензивния дъжд. Това съобщиха от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". С приоритет са обслужвани сигналите от болници и бедстващи хора. Същевременно има и няколко сигнала за пожари - лек автомобил и склад. Извикани са по един екип от Пожарната в Стамболийски, от Карлово и от Кърджали. Събран е и свободен личен състав от районните служби в Пловдив.

Днес започва отводняването на избените помещения в Детски център за деца с увреждания в кв. „Столипиново", ул. „Липник" 5. Отводнен е Център за настаняване на деца от семеен тип на ул. „Лудогорие" 10А. От полунощ екипите са започнали отводняването на жилищни сгради - изби и подземни гаражи с над 1 метър вода. На бул. „Христо Ботев" 99 са отводнени 3 жилищни кооперации с над метър вода в избените помещения.

Електрозахранването им е спряно заради водата. Общия брой на произшествията обработени отекипите на ПБЗН и ДФ 112 Пловдив е 80.

Припомняме, че по време на снощния порой бяха наводнени болниците „Медлайн", „Паркхоспитал", „Физиомед", ВМИ „Свети Георги". От болница „Паркхоспитал" са евакуирани болни хора в Окръжна болница. Оказана е помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от дом на културата „Борис Христов", които първо са настанени на горните етажи и след това евакуирани от сградата.

Над общо 30 човека с малки деца са изведени от бедстващи автомобили. Оказана е помощ на четирима инвалиди самотно живеещи в наводнени жилищни сгради. Оказана е помощ на 4 бременни жени, които са изведени от наводнени автомобили.

Около 21.00 ч. два екипа заминават за пожар на открита площ с горящи полиетиленови отпадъци, опаковки и друг материал, който вероятно се е самозапалил при контакт с вода. Обектът се намира в обект до подстанция на ЕВН 400/110 kV. Пожарът е локализиран и погасен за около час и половина.


Отводнено е подземно помещение на сградата на НКЖИ-гарово управление „Пловдив" с комуникационна апаратура, сградата на областната администрация на област Пловдив, подземно помещение с линеен ускорител в Онкодиспансер база №2 в кв. „Кичук Париж", склад за готова продукция на хлебозавод „Хебър" в кв. Кичук Париж, МОЛ „Пловдив Плаза", помещения в МБАЛ „Св.Иван Рилски", където водата е около 30 см., наводнени пешеходни подлези до Централна гара и до Пловдивски университет, Кепитъл Сити Център" на бул. „Христо Ботев" в подземен гараж с много автомобили в него.
За днес отново е в сила жълт код за валежи в девет области на страната в Централна и Западна България, включително Пловдив и Пазарджик.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.