• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кметът на Пловдив: Площад "Централен" не е европейска столица на културата

Кметът на Пловдив: Площад "Централен" не е европейска столица на културата

/КРОСС/ "В Пловдив има достатъчно зали и пространства за провеждане на културните събития от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата. "Градският площад не е повече от 5% от събитията в апликационната форма", заяви тази сутрин кметът на Пловдив Иван Тотев в предаването "Култура.Бг" по БНТ.

Според Тотев откриването на "Пловдив 2019" щяло да бъде "нещо невиждано", а позиционирането на 30-метровата сцена-кула в пространството между булевардите "Цар Борис III Обединител" и "Мария Луиза", което затруднява движението в града, не е проблем. Кметът е на мнение, че сцената е станала център на дебати, което придава допълнителна стойност към събитието. "Ние говорим за сцената всеки ден", каза той и поясни, че съоръжението е построено на единственото място, което би позволило събирането на между 40 и 60 хил. зрители, които се очаква да присъстват на откриването. В същото време локацията на сцената давала възможност програмата да продължи.

Кметът изтъкна, че само работата по Капана е достатъчна, за да бъде казано, че общината си е свършила работата, а градският площад щял да бъде завършен "някъде след средата на лятото". Той подчерта и инвестициите в Стария град - подменени настилки, осветление, паметници на културата.

Според Тотев по кино "Космос" се работи. "Това е кино "Комсомол". Несериозно е да се каже, че това е емблематичното кино на Пловдив", пошегува се той.

"В Пловдив имаме достатъчно зали - Колодрума, С.И.Л.А. Имаме Драматичен театър, изцяло обновен. Ние имаме една прекрасна зала, която е Античен театър - Пловдив. Големината й е съпоставима със Зала 1", каза още кметът.

Тотев се позова и на повишения брой на посещения на туристи в Пловдив в последните 4 години. За въпросния период броят посещения е нараснал 4 пъти и от 240 хил. е стигнал до един милион. Целта на общината е тази година цифрата да се повиши до 2 милиона. "Това са милиони левове като средства, които ще се акумулират в града", завърши той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гьонсурат. Съсипаха Пловдив, като го прафиха бавно и садистично. Не им стигна година и половина да свършат нещо планирано и финансирано. Наглец.

08.01.2019 08:13:33

Анонимен

Най-добре, да заколят две прасета на сцената за откриването....

07.01.2019 19:08:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.