• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Корнелия Нинова: Искаме да поздравим майките на деца с увреждания

Корнелия Нинова: Искаме да поздравим майките на деца с увреждания

/КРОСС/ Голямата победа на майките на деца с увреждания не е оставката на Валери Симеонов, а събудената гражданска енергия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус".

„Искаме да поздравим майките на деца с увреждания, че 26 дни не отстъпиха от най-милото, което има една майка - детето си - Искаме да поздравим хората, които ги подкрепиха.

Голямата им победа е не само оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина. Голямата победа е събудената гражданска енергия", каза Нинова и посочи, че преди две години това не би било възможно. Според нея голяма победа е, че чувството на справедливост е надделяло над страха и апатията.

Тази оставка няма как да промени нещата, тъй като управляващите не искат да променят политиките. Протестите вече не са само за една или друга личност. Те са за провежданите политики, а видимо управляващите не искат да ги променят. Ние се обръщаме към тях: Част от исканията на протестиращите, уважаеми управляващи, ги имате на бюрата си от преди месец. ПГ на "БСП за България" ги внесе като закони, като например- Алтернативния ни бюджет. Един път ги отхвърлихте, помислете си преди да гласувате втори път след една седмица, на второ четене.

Нашето поведение - продължаваме да бъдем изразители и вносители на част от исканията на протестите, които не само сме внесли в парламента, но ще ги отстояваме, защото те са аргументирани, разумни , подкрепени с числа и най-вече- възможни. Продължаваме в този дух, да представляваме тези искания там, където е мястото за тяхното решение - в българския парламент. Що се отнася до това- дали ще се регистрираме за кворум, решението ще вземем в понеделник на заседание на ИБ на БСП и на ръководството на ПГ на "БСП за България".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Радикализмът на Корнелия Нинова е опасна смес от популизъм и чиста демагогия, комбиниран с хомофобски и ксенофобски залитания. Социалистите не изглеждат като партия, която би могла да допринесе за европеизацията на България и за стопанския ѝ напредък. Президентът Радев също яхна популистката метла и наложи вето на разумна мярка като (скромното) увеличение на данъка върху старите коли. Бъркането на управленска безотговорност със социална загриженост е основният дефект в позицията на левите, който обяснява и подкрепата им за протестите срещу скъпите горива. Подобно поведение не подхожда на партия, която претендира да е смислена управленска алтернатива.

18.11.2018 08:24:48

Анонимен

БСП се опитва да яхне протеста. Ако искат да покажат, че не е така, да внесат референдума на Слави в НС, за да се види дали ГЕРБ наистина го подкрепят. Да добавят и въпросът за броя на депутатите. Ако не направят нещо от този мащаб и в тази посока и те ще бъдат пометени от народното недоволство

17.11.2018 19:30:42

Анонимен

Майчина клетва на сухо не пада .Майчина клетва се стига .Майчино око се не лъже .

17.11.2018 19:18:05

Анонимен

Паравоенни от БНО „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“ яхнаха протестите във Варна, от Перник а вие?

17.11.2018 16:30:24

Анонимен

Недоволните граждани да се разграничат от екстремистките структури - путинистки мутри опорочават протестите а вие?

17.11.2018 16:29:47

Анонимен

ЧЕРВЕНИ ЧУМИ ПРОТЕСТА Е И СРЕЩУ ВАС

17.11.2018 16:22:16

Анонимен

ОПИТВАТ ДА ЯХНАТ ПРОТЕСТИТЕ,САМО ЧЕ ТЕ СА И СРЕЩУ ТЯХ. НАГЛИ, ПО-НАГЛИ, НАЙ-НАГЛИ

17.11.2018 16:21:46

Анонимен

ВИЕ КАТО КАКВИ СЕ ЯВАВАТЕ.ПРОТЕСТА Е И ЗА ВАС

17.11.2018 16:19:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.