• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

АБВ и „Движение 21” намериха сходства в позициите за изборите, разговорите продължават

АБВ и „Движение 21” намериха сходства в позициите за изборите, разговорите продължават

/КРОСС/ АБВ и „Движение 21" проведоха първа консултация за коалиране в лявоцентристкото пространство, предаде репортер на "КРОСС". На последваща пресконференция лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева заяви, че преговорите са стартирани, приемайки поканата на АБВ. „Смятам че сме наясно с електоралните си възможности. Наясно сме, че взаимното ни усилие може да доведе до по-добро представяне. Запазваме като приоритет радикалната съдебна реформа", подчерта Дончева. „Дали ще се споразумеем за коалиция с АБВ е въпрос на разговори в следващата седмица. От наша гледна точка няма особени разминавания във вижданията ни, но разговорът е в предварителна фаза. Ние изповядваме виждането, че прагматичните решения са верния път, а не гръмките лозунги. Коалирането ни дава по-големи шансове за консолидиране на електорат. Общата формация има много сериозни шансове за влизане в следващия парламент", обясни лидерът на движението.
„Ще държим на културата и образованието, като особено важни сфери, в бъдещите разговори. Предстоят сериозни разговори по детайлите на коалиционното ни споразумение", подчерта тя.
„Няма да търсим сближаване с БСП, защото не е необходимо на този етап", подчерта Татяна Дончева.

Лидерът на АБВ Константин Проданов заяви, че за партията му основните насоки и важни линии в предстоящата кампания ще бъдат социално-икономическата сфера, участието на държавата във фискалната политика и превръщането й в стратегически партньор на бизнеса. „Оценяваме високо разговорите, но предстоят още, трябва да изчистим въпросите и позициите ни във всички сфери, за да не останат недоразумения. Амбицията ни е да създадем лявоцентристки блок, който да се представи достойно на изборите. Важното е хората да имат избор в ляво и център, при положение, че не припознават себе си в други леви формации", обясни Проданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.