• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

52% ръст на пътниците през март отчита летище София

52% ръст на пътниците през март отчита летище София

/КРОСС/ Над половин милион пътници са преминали през летище София през март. Точният им брой е 515 857, което е с 52% повече спрямо миналия март, съобщават от аеропорта.

С 53% са се увеличили пътуващите по международни редовни линии. А тези по вътрешни са с 60% повече.

От летището отбелязват, че ръстът при вътрешните полети се дължи както на активното предлагане промоционални билети от България Ер, така и на стартирането през последната седмица на март на ежедневните полети до Варна на авиокомпания Wizz Air.

С 46% повече са избралите да пътуват с чартърни полети спрямо миналата година. Това се дължи на удължената програма на зимните туристически полети заради продължителните благоприятни условия за ски туризъм по българските курорти.

4663 самолета са излетели и кацнали на летище София през миналия месец. Отчита се ръст с 26% спрямо същия месец на предходната година. От аеропорта отбелязват, че ръстът се дължи главно на полетите по международни редовни линии, които са с 30% повече.

Статистиката на летището за март месец показва, че са обработени общо 1743 тона товарни и пощенски пратки. Те са с 11% по-малко от предходната година. Намалението е заради спад в превозите на товарните самолети. В същото време каргото, превозвано с пътнически самолети се е увеличило със 7%.

От летище София съобщават още, че лятното им разписание предлага удобни полети с 25 авиокомпании до 68 летища в Европа и Близкия Изток. Пътниците могат да избират между повече от един превозвач по 20 от линиите.

От аеропорта подчертават, че 40% от всички маршрути са обслужвани ежедневно, като сред тях има и такива с повече от един полет дневно. Това се прави с цел удобство на пътниците.

Нова редовна линия до италианския град Катания и остров Сицилия е стартирала от първия ден на лятното разписание. Редовни полети до словашката столица Братислава ще бъдат открити в края на юни.

С нискотарифни превозвачи ще може да се лети и до две от най-предпочитаните дестинации от летище София - Амстердам и Франкфурт. Пътниците ще могат да се възползват от тези полети от май месец.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.