• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Роман Василев: Мотивите за освобождаването на Полфрийман са непълни

Роман Василев: Мотивите за освобождаването на Полфрийман са непълни

/КРОСС/ Мотивите, с които 2-ри състав на Апелативният съд в София освобождава предсрочно Джок Полфрийман са непълни. Това мнение изрази Роман Василев - бивш заместник- градски прокурор на София.

„Ако върнете назад, може да видите неговото арогантно поведение. Пример е репликата: „мен ме осъди най-корумпираният съд в една корумпирана държава". Неговото поведение по време на досъдебното производство - скачането, обиждането на състава на съда. Това би трябвало до влезе като основание в мотивите на съда. Това нещо виждам, че го няма. В мотивите си апелативният съдебен състав с председател Калин Калпакчиев, обаче, се позовава на положителни характеристики от външни организации, както и от пастор и отец, които проповядват в затвора", коментира пред БНТ Василев, който е работил по разследването на убийството на Андрей Монов.

Според него неубедителни са и доказателствата, с които съдът се мотивира, че Полфрийман се е поправил и не представлява обществена опасност. Бившият прокурор обръща внимание, че поведението на австралиеца при първоначалното му задържане на 31 декември 2007 г. е предизвикало съдия Мими Петрова близо час да му обяснява, че няма как едно убийство да се оправдава с морални подбуди. И го сравнява с вчерашната реакция на Полфрийман при излизането от затвора. При излизането си той изкрещява: „Благодаря на Десислав Трайков, заместник-началник на затвора".

„Това е същото поведение, което беше на мярката за неотклонение и през целия му престой в местата за лишаване от свобода и при освобождаването той е същият, какъвто си е бил", посочи Василев.

Бившият заместник- градски прокурор на София смята, че дори и заличени, петте наказания на Джок Полфрийман, наложени докато е излежавал присъдата си, също трябва да бъдат анализирани при преценката на решението за предсрочно освобождаване от затвора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това освобождаване е олицетворение на отношението на затворническата управа към черногореца Куевич КОГОТО МНОГО КРАТНО ТОЛЕРИРАТ С ДОМАШЕН ОТПУСК

23.09.2019 20:03:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.