• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Самарски: Стандартите за лява политика в местната власт отличават БСП от другите партии

Самарски: Стандартите за лява политика в местната власт отличават БСП от другите партии

Стара Загора /КРОСС/ Председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Васил Самарски започна поредица от срещи със социалисти, партийни структури и симпатизанти на левицата . Той проведе първите две срещи с председателите на основни партийни структури в общинската организация на БСП в Казанлък. С тях Самарски коментира решенията на Конгреса, общите параметри за кандидатите за местна власт и рамката на взаимоотношения с политическите партии.
БСП ще търси съюзници с ясен политически облик и с които да може да провежда лява политика. Потенциалните коалиционни партньори са партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, партии с ясна политика и доказали своята защита на социалните ценности. „Стандартите за лява политика в местната власт ни отличават от другите партии, те са нашите ангажименти пред гражданите и трябва да са акценти в предизборните ни програми по общини", подчерта областният председател. По думите му те ще бъдат основа за преговори, взаимодействие и подкрепа на кандидатите за кметове на общини. БСП няма да допуска участие в общи листи с партии, провеждащи антисоциална политика, екстремистки и ксенофобски организации и личности, несподелящи демократичните ценности. Националното ръководство на партията е утвърдило правила, с които не се допускат компромиси за взаимодействие с ГЕРБ или десни партии, както и разговори за перспектива на дясна общинска политика, каквато сегашното правителство и местната власт в Казанлък водят.
Кандидатите за кметове и листите за общински съветници на БСП ще бъдат обявени след края на м. август, каза още Самарски. Той запозна казанлъшките социалисти с областните прояви, които се организират за Деня на труда и за Деня на победата в Стара Загора. Председателят на ОбС на БСП-Казанлък Николай Терзиев представи мероприятията в Казанлък, които започват от 30 април. „На общинската организация й предстои много работа както запознаване с резолюцията, политическата декларация и останалите документи от Конгреса, така и с тази среща стартира подготовка за предстоящите местни избори", каза на финала Терзиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.