• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Проф. Александър Маринов: Консолидацията в ГЕРБ е привидна – задава се битка по оста Цветанов-Борисов

Проф. Александър Маринов: Консолидацията в ГЕРБ е привидна – задава се битка по оста Цветанов-Борисов

/КРОСС/Предизборната консолидация в ГЕРБ е привидна - разграничаването на двата кръга по оста Цветанов-Борисов ще прерасне и в битка за лидерското място. Това прогнозира за обзорното седмично предаване „Метроном" на Радио „Фокус" политологът проф. Александър Маринов.


Той уточни, че сагата с апартаментите, започнала с проверката на този, в който живее финансовият министър Владислав Горанов, е последната сериозна проекция на размяната на удари между заместник-председателя и лидера на управляващата партия.


Вътрешното разделение в ГЕРБ, което виждаме в разминаването между позициите на Цветан Цветанов и Бойко Борисов по ключови теми като НАТО, работата на сегашното правителство и перспективите на управление, е причина за редица от грешките на партията, обясни политологът.


„Нужни са две неща: първо - да се направи една добросъвестна фактическа проверка, и второ - дошло е време да наречем черното - черно и бялото - бяло. Да вземем случая с финансовия министър Владислав Горанов. Неговите изявления са скандални - той декларирал това обстоятелство, защото бил сигурен, че няма нищо нередно; ако било нередно - нямало да го декларира. Такава реплика е достатъчна за оставка в една нормална държава. Няма как да се възприеме за нормално това някой на висока публична позиция ползва нещо безплатно, при това без да е нуждаещ се. Самите политици трябва да са наясно не на думи, а на дела. Нещата са много ясни, законът го е казал, какво има да се изяснява? Това не е редно, това е укоримо, това е политически и морално недопустимо за един човек на висока публична позиция", коментира проф. Александър Маринов.


Големият въпрос - дали БСП има готовност да предложи нещо по-различно и да бъде работеща алтернатива на сегашните управляващи - скоро ще получи своя отговор, прогнозира политологът. Според него сегашното положение не е непреодолимо, но ако искаме да вървим към оздравяване на българската политика и държавност, е нужно в закона да бъдат предвидени много по-сериозни мерки, а в последствие - и прилагането им.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

САШКО МАРИНОВ РЕЗИДЕНЧЕТО,Нинова и БСП цитират гнусно фалшиви статии и медии, за да промотират опорните си точки. Това само вдига рейтинга на ГЕРБ и Борисов. Хората не са глупави да вярват на лъжите и пропагандата НА РУСКАТА ОРБИТА вече.

01.12.2018 21:14:02

Анонимен

Бих добавил ГЛУ

01.12.2018 20:29:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.