• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Безредици в Париж, крайнолеви анархисти чупят и палят

Безредици в Париж, крайнолеви анархисти чупят и палят

/КРОСС/ Стотици маскирани протестиращи участваха в демонстрация в Източен Париж за Деня на труда. Някои от тях счупиха прозорците на заведение за бързо хранене на "Макдоналдс" и хвърлиха коктейли "Молотов", съобщава "Ройтерс".

Вчера френската полиция предупреди за възможни сблъсъци с крайнолеви анархистки групи, известни като Black Blocs, след като в социалната мрежа се появиха призиви за "Ден на революцията".

Властите обявиха, че 1 200 маскирани протестиращи са се появили на заплануваната за днес демонстрация на синдикатите.

Кадри показаха счупени прозорци на гараж на Renault на път в близост до станция "Аустерлиц", а също така подпалена строителна техника.

Протестиращите се насочиха към служителите на полицията за борба с безредиците, скандирайки антифашистки лозунги. Те също така развяваха съветски знамена, носеха антиправителствени банери и хвърляха пиротехнически средства. Някои от тях изградиха барикади. Полицията беше принудена да използва водни оръдия срещу протестиращите.

Междувременно РИА Новости съобщава, че техен кореспондент е пострадал, след като полицията е използвала сълзотворен газ по демонстрантите.

Руската агенция отбелязва, че първомайската демонстрация е започнала от Площада на Бастилията във френската столица. Допълва се, че провокатори са счупили витрини на ресторанти и кафенета.

Според кореспондента полицията в началото не предприела действия, но впоследствие използвала сълзотворен газ и водни оръдия.

Най-малко 10 души са пострадали.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.