• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Полицията разследва няколко атаки срещу джамии във Франция

Полицията разследва няколко атаки срещу джамии във Франция

/КРОСС/Няколко тренировъчни гранати бяха хвърлени в двора на джамия в Льо Ман. Едната граната е избухнала, но няма ранени. Полицията е обградила джамията. Според АФП полицията разследва още няколко атаки срещу джамии.

Взрив избухна в арабски ресторант, намиращ се близо до джамия в град Вилфранш-сюр-Сон, източна Франция, съобщи радио RFI. По първоначални данни няма пострадали. Полицията смята, че взривът е от криминален характер.

Нов инцидент стана в Париж тази сутрин. Вътрешният министър Бернар Казньов се отправи към мястото на инцидента близо по Порт Дьо Шатион южно от Париж.

В южното предградие "Монруж" на френската столица органите на реда са влезли в престрелка с един от заподозрените в извършването на атентата срещу редакцията на „Шарли ебдо". Мъжът е арестуван и в момента се извършва проверка във връзка с неговото участие във вчерашната атака.Според първоначалната информация стрелците са двама.

Полицията е успяла да задържи един от тях - мъж от африкански произход. Другият стрелец е успял да избяга и органите на реда го издирват.

Няма информация инцидентът да е свързан с атаката в редакцията на "Шарли Ебдо" вчера.

Вчера двама въоръжени мъже убиха 12 души по време на ислямистка атака в редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо". Според в. "Монд" инцидентът от тази сутрин няма връзка с вчерашното нападение.

Полицайка загина, след като беше тежко ранена при стрелбата, предаде France 24. Жената беше в критично състояние и издъхна след няколкочасова борба за живота й в болница. При стрелбата бе по-леко ранен още един човек - общински работник.

Министърът на вътрешните работи на Франция заяви, че по време на полицейската операция по издирването на заподозрените в извършването на атаката срещу списание „Шарли ебдо", са задържани седем души, предаде AFP. Арестуваните са мъже и жени, за които се смята, че имат взаимоотношения с двамата братя Шериф и Саид Куаши.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Малко е искаме още...

08.01.2015 12:56:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.