• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Задържане под стража за психиатърката, източила половин милион от НЗОК

Задържане под стража за психиатърката, източила половин милион от НЗОК

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска най-тежката мярка "задържане под стража" за психиатърката, която е заподозряна в източването на половин милион лева от Здравната каса. В кооперацията, където се помещава кабинетът ѝ, рядко са виждани пациенти. Схемата е започнала да действа според анализа на първите данни още през 2017 година.

Една от версиите, говоря абсолютно примерно, тъй като говоря за версии за дело, по което разследването е на една седмица. Една от версиите е, че недобросъвестни лекари грубо казано са лъжели пациентите си, че ще им го инжектират срещу пари и са ги продавали на пациентите тези лекарства. Това коментира Атанас Илиев, зам.-районен прокурор. Може да има и пациенти, които не желаят да влизат в процедурата с НЗОК, просто защото желаят анонимност. Едва ли на всеки е приятно да знаят за него, че страда от това заболяване, допълни прокурорът.

Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, коментира, че възползвайки се от тази схема и от това, че лекарствата са скъпо струващи, лекар психиатър създава едни фиктивни диагнози на лица с такова заболяване - пароидна шизофрения, след което създавайки документи с невярно съдържание или неистински документи, фактически накрая се снабдяват с тези лекарства, които те продават и по този начин сме установили към настоящия момент. че НЗОК е ощетена с близо половин милион.

На този етап прокуратурата в Пловдив е събрала достатъчно доказателства, за да повдигне обвинения на д-р Инна Бончева. Разследването е в много начален етап, обясниха прокурорите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.