• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Алжирски самолет, ремонтиран в Полша, е експлодирал по време на полет

Алжирски самолет, ремонтиран в Полша, е експлодирал по време на полет

/КРОСС/ Алжирски самолет е експлодирал по време на полет, след ремонт в Полша, съобщи представителят на РСК МиГ в България Александър Александров. Анализът на катастрофата е показал, че най-вероятно вината е в резервните части втора ръка, които полският завод е взел от Украйна, тъй като няма право да използва руски. При инцидента са починали и двамата пилоти.

В момента текат дела на Алжир срещу предприятието в Полша и на Русия срещу Алжир и полския завод. Ситуацията може да се повтори в България.

Утре в Народното събрание се очаква да бъде гласувана ратификацията на договора за ремонт на българските изтребители в Полша.
Ако този документ влезе в сила, РСК МиГ ще оспорва това в съда, предупреди в парламента Александър Александров. Той призова депутатите „да гласуват с главите си, а не по партийна повеля".
Ако договора с Полша бъде ратифициран, поляците няма да получат резервни части за заводите си. Това е било казано на полски представители в Москва миналата седмица.
Ако нещо се случи с ремонтираните от Полша изтребители, военният министър Ненчев ще си измие ръцете с отговорността на парламента, предупреди Александров.

Днешното гласуване на ратификацията на договора бе отложено два пъти. Първо то бе планувано за вторник, а в сряда бе насрочено за петък. Това стана ясно, след като НС гласува седмичната си програма.
Според неофициална информация на депутати от ГЕРБ, на председателския съвет Цецка Цачева само е констатирала, че министърът на отбраната Николай Ненчев е поискал отлагане, без да обясни на колегите си защо, съобщава „Епицентър". Причината е в разколебаването на депутати от ГЕРБ в подкрепата им за ратификацията на договора с Полша. Министърът и Бойко Борисов са се договорили гласуването да бъде днес, когато премиерът се прибира от визитата си в Китай.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.