• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Спешната помощ се бави заради зъбобол и одрасквания от котка

Спешната помощ се бави заради зъбобол и одрасквания от котка

/КРОСС/ "Спешните екипи в София са 14. Около 12 посещения са имали средно моите колеги от Спешна помощ в София на смяна, докато в Кюстендил например средно посещенията на спешните екипи са по 4 посещения на смяна". Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" д-р Ангел Ангелов, нач. Отдел „Медицински дейности"-Спешна помощ.

"Голям проблем в Спешната помощ е, че много често екипите ни трябва да ходят по адреси заради зъбобол, одраскване от котка и така нататък - случаи, които не попадат в спешните, по този начин се губи ценно време и ресурси за случаи на пострадали от катастрофи, инфаркти и така нататък и често въпросните пациенти умират, докато екипите дойдат до тях. Спешните екипи в София ходят на по 17 адреса, екипите например във Видин ходят средно на по 3 адреса, а заплатите и на двете места са едни и също - 650 лева. Докога трябва да чакаме, за да се променят нещата в положителна посока?", попита д-р Ангелов.

"Натовареността на спешните екипи средно е 12 посещения на смяна в София, но много често стига до 20 и над 20 посещения на смяна". Това каза от своя страна репортерката на БТВ Теодора Трифонова, която е направила документалния репортаж за БТВ „Репортерите" - Спешна недостатъчност.

От моите разговори, които имах с лекарите и екипите на Спешна помощ, почти всички от тях ми заявиха, че са били в един или друг момент заплашвани, когато са отивали на адреси. Една от причините за демотивацията на екипите на Спешната помощ е ниското заплащане", смята репортерката на БТВ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.