• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Захарова: Великобритания е „световен рекордьор по геноцид“

Захарова: Великобритания е „световен рекордьор по геноцид“

/КРОСС/ Великобритания може да бъде наречена „световен рекордьор по геноцид". Така коментира в четвъртък официалният представител на МВнР на РФ Мария Захарова твърденията на посланика на Обединеното кралство в Москва Лори Бристоу за това, че Русия уж е причастна към редица убийства по поръчка на държавата.

„Великобритания е световен рекордьор по геноцид - отбеляза тя. Страшно е да си представим колко милиона невинни хора са били унищожени в колониите на Британия".

Според нея, по различни оценки, англичаните са унищожили до 90-95% от аборигените на Австралия при колонизацията на континента.

Като пример дипломатът напомни също как през 1870-те години „англичаните са осъществили геноцид на зулусите в Капската колония, а през 1954-1961 години - геноцид над народа кикуйю в Кения.. „В отговор на убийството на 32 бели колонисти английските власти са унищожили 300 хил. представители на народността кикуйю и още 1,5 милиона души са натикали в лагери" - подчерта тя.

Като цяло представителката на МВнР огласи 17 страници архивни данни за нелицеприятните действия на Великобритания на световната арена в течение на много години.

Представителката на МВнР обърна внимание също на странните смъртни случаи на британски учени, част от които са работили в лабораторията в Портън-Даун.

През 2001 година в Солсбъри умира съветският учен-микробиолог, бившият директор на Ленинградския институт за особено чисти биопрепарати Владимир Пасечник. Официалната версия е инсулт, той е работел в лабораторията в Портън-Даун, отбеляза дипломатът. - През 1989 г. Пасечник, намирайки се във Франция е помолил за политическо убежище във Великобритания, предал на британските специални служби информация за уж секретни разработки на биологическо оръжие на СССР".

Освен това през юли 2003 година в графство Оксфордшир загива експертът в областта на биологическото оръжие Дейвид Кейли. „Официалната причина е самоубийство. Кейли е бил критик на правителството на Тони Блеър и е считал, че нахлуването в Ирак през 2003 година е основано на фалшифицирани данни" - каза Захарова.

„През 2004 година в резултат от падането на частен самолет загива Пол Норман, работил в секретната лаборатория в Портън-Даун - обърна внимание дипломатът - Норман е заемал поста на умрелия през 2003 година Кейли.

Лабораторията в Портън-Даун стана широко известна след инцидента с отравянето на 4 март на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския Солсбъри (обектът се намира недалеч от този град). Още на 12 март премиер министърът на Обединеното кралство Тереза Мей, позовавайки се на експертите от Портън-Даун заяви, че уж Русия е произвеждала веществото, с което са отровени двамата Скрипал. На това основание тя обвини Москва в причастност към инцидента, което повлече след себе си продължителна дипломатическа криза. По-късно ръководителят на лабораторията Хари Ейткенхенд в интервю за телевизионния канал Sky News съобщи, че британските специалисти не са могли да установят произхода на веществото, използвано в Солсбъри.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Британците може да са изрядни в много неща като обноските си, например, но има аспекти, където са меко казано мърляви. Топ 10 на най-гнусните, тайни и мръсни навици на англичаните, според..... The Mirror: Носене на мръсно бельо по няколко пъти „Освежаване“ на косата със сешоар, вместо миене Когато видят останало червило на чиста чаша, да го избършат с пръст Сменяне на чаршафите веднъж на шест месеца Ядене от една и съща чиния по време на закуска, обяд и вечеря Немиене на ръцете преди ядене Набутване на вещите хаотично в различни шкафове, вместо подреждането им Купуване на нови дрехи, защото ги мързи да гладят „Пет-секундното правило“ за храната, паднала на земята Чистене къщата гол... С две думи - страшни гнусняци! Тъпака, по-долу, дето ги защитава, е същия гнусен червей!

24.04.2018 16:56:01

Анонимен

До смотаните гъзолизачи и свиркаджии на англосаксонско-еврейски свински вмирисани пишки: Ходете да се чукате и да връткате свирки мама ви долнопробни проститутки, вирещи крака като видят англосаксонско-еврейска свиня.

24.04.2018 16:43:57

до долния анонимен

Грешиш Изроде! Във вашето семейство също се практикуват такива секс -отношения! Ти си живият пример - кръгъл идиот, с животински манталитет!

24.04.2018 10:29:26

Анонимен

Англичаните са единствената "нация", в която от векове се онождат помежду си представители на едни и същи семейства - брат със сестра, майка със син, баща с дъщеря...Отврат! Крайно противни и гнусни рептили. Страхливи и извратени кривозъби и грозни уроди, правени в един гъз!

23.04.2018 22:28:01

Анонимен

Песнопенията на кремълските сирени

23.04.2018 21:30:44

Анонимен

РУСИЯ Е НЕНАДМИНАТА, НЕПОБЕДИМА В ЛЪЖЕНЕТО, КРАДЕНЕТО и ДЕМАГОГИЯТА! С ТАЗИ СИ ВЕКОВНА ДЕЙНОСТ и ПРАКТИКА НЕИЗБЕЖНО ЩЕ БЪДЕ ПРОКЪЛНАТА от ЧОВЕЧЕСТВОТО!

23.04.2018 11:30:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.