• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Обществена поръчка за министър

Обществена поръчка за министър

/КРОСС/ Много се забатачиха в Министерството на образованието в опита си да излязат чисти от скандала с обществената поръчка за рекламни материали. Вместо да потуши огъня, министър Меглена Кунева разрови въглените на общественото недоволство и съвсем се оплете в бъркотията от несъстоятелни оправдания.
Обяснението й по темата обаче нямаше нищо общо с приповдигнатия гневен тон, който поддържаше миналата седмица, часове след като в медиите избухна скандалът. Докато тогава министърката използваше думата "възмутително", сега вече смекчи тона вследствие на откритието, че подобни поръчки са практика, едва ли не рутина в цялата държава и Европа не само ги прави задължителни, ами плаши да си поиска милиони европари в случай, че поръчката не мине.
Хамелеонското преобръщане на позицията просто и ясно казва, че ръководството хал хабер си е нямало какво се върши по долните етажи на ведомството, нито под какво се слагат подписите на шефските кадри. Вместо да се плете в объркан изказ, Кунева просто можеше да признае, че администрацията не си е направила труда да измисли възможности за оползотворяване на 2 млн. лв. по друг начин, освен чрез маркирането на реклама върху запалки, топки, плажни кърпи, ключодържатели и прочие джунджурии. На всички стана ясно, че чиновниците просто са взели готова подобна поръчка от колегите си от друго ведомство и са я подали за подпис на един още незапознат с документацията администратор в лицето на главния секретар.
Министерството на образованието може да напълни пиар отдела си с още десетки служители, а министърката да облича мислите си в протяжни забъркани, неказващи нищо изречения, но истината е, че рекламата хич не работи в тяхна полза. Да, обществото до полуда слуша и говори за МОН, но асоциациите стават все по-негативни. Може би отново е време за обществена поръчка за търсене на следващия министър.

Автор: Деси Велева ("Дума")

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Червен травестит от Габон, готов да заеме всякакъв пост, само да е във властта!

25.08.2016 00:25:14

Анонимен

Тази коза що не е в сливенския пандиз ?

24.08.2016 23:14:15

Боян Андонов

Та нима има изненадани от стореното от др.Кунева/Пръмова?! Ако има изненадан, то той не е в часа на България...А тоя нахален женски индивид, какво друго може да стори?! Тя доказва за сетен път себе си, продължавайки да краде и граби...За непоправимите щети и вреди, които нанесе на България, необяснимо защо не бе съдена, а напротив-за награда бе удостоена с титлата вицепремиер! Това е България. Може ли някой да обясни този феномен....

24.08.2016 16:32:15

Тази Кунева е страшно корумпирано и безочливо същество.

24.08.2016 12:30:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.